Image
Johan Knaust.
Johan Knaust. Bild: K2A

K2A emitterar gröna obligationer på 400 miljoner kronor

Bolag K2A har emitterat gröna seniora icke-säkerställda obligationer om 400 miljoner kronor under bolagets existerande MTN-program.
Publicerad den 27 September 2021

Obligationerna har en löptid om 3,5 år och en rörlig ränta om tre månader STIBOR plus 300 baspunkter och slutgiltigt förfall den 1 april 2025. Emissionen möttes av stor efterfrågan med intressen från hela Norden. K2A avser att ansöka om upptagande till handel av de nya obligationerna på Nasdaq Stockholms företagsobligationslista för hållbara obligationer.

Ett belopp motsvarande emissionslikviden kommer att användas i enlighet med bolagets gröna ramverk, vilket innebär finansiering eller refinansiering av gröna fastigheter samt investeringar i energieffektiviseringar.

Arctic Securities, Nordea Bank Abp och Swedbank AB har agerat ’joint bookrunners’ i samband med obligationsemissionen.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"För Sveriges ekonomi och för sysselsättningsgraden är detta en katastrof"

Bolag K-Fastigheter meddelade i förra veckan att dotterbolaget K-Prefab tecknat avtal med leverantörer av cement för koncernens beräknade totala produktionsvolym under 2022. Vd:n och grundaren Jacob Karlsson berättar hur man lyckats med det, hur man klarar sina mål om klimatpositiva prefabstommar med importerad cement och hur han tycker att man bör agera för att undvika den cementkris som riskerar att vara i antågande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY