Image
K-Fastigheter uppföra cirka 85 hyresrätter i Eskilstuna.
K-Fastigheter uppföra cirka 85 hyresrätter i Eskilstuna. Bild: Eskilstuna kommun

K-Fastigheter köper byggrätt i Eskilstuna

Bostäder K-Fastigheter har förvärvat en byggrätt för cirka 85 hyresrätter i Eskilstuna. Förvärvet sker från Dagmar Fastigheter och gäller samtliga aktier i det bolag som äger fastigheten Förvaltaren 2 i centrala Eskilstuna. Tillträde sker när lagakraftvunnen detaljplan erhållits.
Publicerad den 20 Mars 2023

På den förvärvade fastigheten avser K-Fastigheter uppföra cirka 85 hyresrätter i K-Fastigheters egenutvecklade koncepthus Lamellhus och Punkthus Plus. Beräknat årligt hyresvärde uppgår till cirka 12 miljoner kronor. Tillträde samt byggstart kommer att ske när lagakraftvunnen detaljplan finns vilket beräknas vara under 2024. Transaktionen sker i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om cirka 19 miljoner.

– Eskilstuna är en attraktiv stad och vi är glada över att kunna förvärva ytterligare byggrätter i kommunen. Arbetet med detaljplanen pågår och från K-Fastigheters sida tycker vi det ska bli spännande att få vara med och utveckla Eskilstuna genom tillförandet av nya attraktiva hyresrätter i ett centralt läge, säger Magnus Persson, affärsutvecklingschef på K-Fastigheter.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Polestar letar fastighetsägare till jätteetableringen på Hisingen

Göteborg När Fastighetssverige får tag i kommunstyrelsen ordförande Jonas Attenius (S) är han på väg över Hisingsbron, till den plats där 400-årsjubilieumet ska arrangeras. På samma plats som elbilsföretaget Polestar nu har fått en direktanvisning. Han säger att det här är startskottet för den stadsutveckling som kommer ske i Frihamnen. Nu startar försöken att hitta en lämplig partner och framtida fastighetsägare säger Polestars pressansvarige i Europa.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige