Image
Magnus Persson.
Magnus Persson. Bild: K-Fastigheter

K-Fastigheter köper byggrätt i Eskilstuna

Transaktioner K-Fastigheter planerar att bygga cirka 105 hyresrätter i Årby Norra, Eskilstuna. Det finns en lagakraftvunnen detaljplan och K-Fastigheter beräknar att påbörja byggnation under sista kvartalet 2022.
Publicerad den 3 December 2021

K-Fastigheter har ingått avtal med Klara framtid AB om förvärv av del av Notarien 17 i Årby Norra, norr om centrala Eskilstuna. Det finns en lagakraftvunnen detaljplan som ger K-Fastigheter möjlighet att bygga cirka 105 lägenheter i koncernens egenutvecklade koncepthus lamellhus.

– Med den här affären utökar vi K-Fastigheter i Mälardalsregionen, helt i linje med vår tillväxtstrategi. Vi ser med stor tillförsikt fram emot att vara en del av Årbys utveckling tillsammans med Eskilstuna kommun och övriga bostadsutvecklare, säger Magnus Persson, affärsutvecklingschef, K-Fastigheter.

Förvärvet sker genom en bolagstransaktion och underliggande fastighetsvärde uppgår till cirka 23,4 miljoner kronor med bruttoarea BTA om cirka 6 900 kvadratmeter. Årligt hyresvärde bedöms uppgå till cirka 11,7 miljoner kronor efter färdigställande. Tillträde beräknas preliminärt till första kvartalet 2022.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige