Image

Jutabo byggstartar på Stallbacken i Mölndal

Bostäder Intresset för de 92 lägenheterna i etapp 2 i Mölndal har varit mycket stort och nu är bygget igång. Inflyttning är planerad till början av 2018.
Publicerad den 20 April 2016

Brf Sommarbrisen, och etapp 1 Brf Vårvinden, möter behovet av lägenheter för unga som vill flytta hemifrån. I många fall är det föräldrar som tar initiativ till köpet.

– Vi har medvetet riktat oss mot denna målgrupp och det har visat sig helt rätt. Intresset är jättestort, säger Sven Henriksson, vd för Jutabo.

Konceptet att bygga med öppen planlösning där till exempel hallen är en del av köket, gör att lägenheterna kan göras mindre än vanligt. Det påverkar pris och månadsavgift i rätt riktning utan att vi gör avkall på standard och trivsel.

Material och utrustning håller hög kvalitet, alla lägenheter är till exempel utrustade med diskmaskin och induktionshäll, till och med 1:orna på 26 kvadratmeter.

Jutabo strävar efter hållbarhet, därför byggs bostäderna nära kommunikationer. Man ska kunna klara vardagen utan bil.

– Vi vill underlätta för dem som flyttar in att leva hållbart. I Brf Sommarbrisen får köparna därför ett halvårs resor hos Västtrafik. Har man hittat till busshållplatsen och upptäckt bekvämligheten att slippa leta p-plats fortsätter man gärna att åka kollektivt.

De 53 köparna i Jutabos etapp 1, Brf Vårvinden, får en el-cykel som också gör det möjligt att ta sig fram utan bil.

Samarbetspartners i projekt Stallbacken:

Arkitekt: Magnus Månsson, Semrén & Månsson.
Byggentreprenör: NCC.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige