Image
Stockholm.
Stockholm. Bild: Istock

John Mattson blir delägare i HEFAB och EFIB

Bolag John Mattson har ingått avtal om att förvärva cirka 32 procent av aktierna i HEFAB Fastighets AB (HEFAB) och cirka 24 procent av aktierna i EFIB Aktiebolag (EFIB).
Publicerad den 25 Maj 2021

HEFAB och EFIB är välskötta och långsiktiga bolag som äger, förvaltar och utvecklar fastigheter i Stockholm med tyngdpunkt på bostadsfastigheter i Bromma och Hägersten. HEFAB:s och EFIB:s fastighetsbestånd omfattar totalt cirka 100 000 kvadratmeter uthyrbar area fördelade på 36 fastigheter. EFIB är idag den största ägaren i HEFAB, med cirka 36 procent av aktierna i HEFAB. Köpeskillingen för aktierna uppgår till totalt 1,4 miljarder kronor. Aktierna i HEFAB är föremål för hembud, och förvärvet av aktierna i EFIB är villkorat av att förvärvet av aktierna i HEFAB genomförs. Förvärvet bidrar positivt till John Mattsons förvaltningsresultat.

John Mattson har sedan tidigare 215 000 kvadratmeter uthyrbar area bestående av bostäder, skolor och kommersiella lokaler på Lidingö, Sollentuna, Stockholm och Nacka.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige