Image
John Forselius.
John Forselius. Bild: Lars Clason

John Forselius till Humlegården

Bolag Den 1 oktober 2022 tillträder John Forselius rollen som Asset Manager med huvudansvar för Humlegårdens fastighetsbestånd. Han har lång erfarenhet inom fastighetsbranschen och har de senaste åren varit verksam som interimskonsult.
Publicerad den 22 September 2022

Humlegården äger idag 59 fastigheter i Stockholmsområdet, till ett värde om cirka 40,6 miljarder kronor. Bolaget har ett stort fokus på aktiv fastighetsförvaltning och utveckling, med målet att skapa attraktiva platser och fastigheter med ett relevant och intressant kunderbjudande.

I rollen som Asset Manager kommer John Forselius att ansvara för Humlegårdens fastighetsbestånd och leda bolagets affärsområdesteam. Han har arbetat med såväl kontor och handel som bostäder och kommer närmast från en egen konsultverksamhet, där Humlegården har varit en av uppdragsgivarna. Dessförinnan var han verksam på Newsec som uppdragsansvarig för Folksams fastighetsbestånd. Han har även arbetat på Evidensgruppen, som vd för Dombron, nuvarande Rikshem, samt på Vasakronan och AP Fastigheter. Det nya uppdraget tillträds den 1 oktober 2022.
– Fastighetsbranschen är i en spännande utvecklingsfas, där det ställs nya krav på kundupplevelsen, hållbarhetsarbetet och förmågan att nyttja digitaliseringens möjligheter. Utöver den ständiga utvecklingen av vårt kunderbjudande, våra fastigheter och platser har vi även ett stort fokus på hur vi som organisation möter framtiden. Med affärsmässigt driv, gott ledarskap och gedigen erfarenhet från fastighetsbranschen kommer John Forselius att bli ett mycket starkt tillskott och en viktig motor i detta arbete, säger Frida Stannow Lind, COO på Humlegården Fastigheter.
– Goda relationer och rådgivande försäljning är en nyckel i arbetet med att skapa värde för våra kunder, och det är särskilt viktigt nu då omvärlden är i förändring. Kontoret och intressanta platser i staden är en avgörande del för företag och organisationer som vill attrahera och behålla talanger. Jag ser fram emot att bli en del av Humlegårdens mycket kompetenta team, som skapat ett starkt kunderbjudande som möter de nya förväntningarna på framtidens kontor, säger John Forselius, Asset Manager på Humlegården Fastigheter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige