Image
JM säljer Dyrvers Kulle, Sundbyberg, till Bonnier Fastigheter.
JM säljer Dyrvers Kulle, Sundbyberg, till Bonnier Fastigheter. Bild: JM

JM säljer hyresrättsfastighet i Sundbyberg

Bolag JM har tecknat avtal med Bonnier Fastigheter om försäljning av en hyresrättsfastighet i Rissne, Sundbyberg. Affären uppgår till 410 miljoner kronor.
Publicerad den 22 April 2024

Fastigheten som avyttras är projektet Dyrvers Kulle (Lådmakaren 5) som består av 123 bostäder. Fastigheten färdigställs och frånträds under det andra kvartalet 2024.

Affären, som uppgår till 410 miljoner kronor med ett resultat från fastighetsförsäljning om cirka 3 miljoner kronor, kommer att redovisas under det andra kvartalet 2024 inom affärssegment JM Fastighetsutveckling. Full likvid erhålls i samband med frånträdet under det andra kvartalet 2024.

– Det är glädjande att det finns ett fortsatt stort intresse för högkvalitativa hyresbostäder i attraktiva lägen. Det ger oss förutsättningar att inom ramen för vår strategi fortsätta utveckla nya hyres-fastigheter, säger Mikael Åslund, affärsenhetschef JM Fastighetsutveckling.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Bonnier Fastigheter utvecklar, äger och förvaltar kommersiella fastigheter i Stockholmsregionen. Bonnier Fastigheter, som är helägt av familjen Bonnier, bildades 1985. I centrala lägen förvaltas välkända fastigheter som är en del av Stockholms stadsbild. I expansiva lägen utvecklas fastigheter, kvarter och områden att bidra till utvecklingen av en modern levande stad. Fastighetsbeståndet omfattar en total yta av ca 300 000 m².

Läs mer om Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Wanngård (S): "The sky is not the limit"

Stockholm Så ser finansborgarrådet Karin Wanngård (S) i Stockholm på hur bostadsbyggandet ska kunna ta fart igen. Samtidigt erkänner hon att stadens egna mål på ett stort antal bostäder i stadens egna bolag är svåra att nå. – Vi är i en lyckosam situation i Stockholm, med privata fastighetsbolag som är välkapitaliserade, säger hon.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige