Image

JM köper i Uppsala

Transaktioner JM köper fastigheten Kungsängen 28:1 i Uppsala kommun. Fastigheten omfattar en nyligen antagen detaljplan för bostäder omfattande cirka 200 bostäder.
Publicerad den 25 Januari 2012
JM planerar att bygga 200 bostäder på fastigheten Kungsängen 28:1. Bild: JM. Bild: JM
JM planerar att bygga 200 bostäder på fastigheten Kungsängen 28:1. Bild: JM.

Säljare är KB Kungsängen 28:1, ett dotterbolag till Schenker. Köpeskillingen uppgår till 95 miljoner kronor, vilket ger 4 500 kronor per kvadratmeter BTA. Tillträde och huvuddelen av betalningen sker under första halvåret 2013.
- Vi är mycket glada för att kunna förvärva ytterligare bostadsbyggrätter inom det attraktiva Kungsängenområdet i Uppsala, med promenadavstånd till centrala Uppsala. JM har redan uppfört 525 bostäder inom området och disponerar efter detta förvärv ytterligare cirka 750 bostadsbyggrätter där första etappen kommer att säljstartas under våren 2012, säger Per Johansson, regionchef på JM.

NAI Svefa var rådgivare åt Schenker i affären.
- Det här var en affär som passade oss perfekt där vi har hjälpt Schenker igenom hela processen från planprocessen fram till försäljning. Det känns också bra att kunna konstatera att det, trots den avvaktande bostadsmarknaden, är ett stort intresse för den här typen av projekt. Vi har några liknande projekt på gång, säger Mikael Holmström, transaktionsansvarig på NAI Svefa.

Relaterade artiklar

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY