Image

JM byggstartar bostäder på Södermalm

Bostäder I går togs det symboliska första spadtaget till projektet Rosenlundshöjden med sina 90 bostadsrättslägenheter.
Publicerad den 15 November 2016

På en markanvisning från Stockholms stad, bygger JM projektet Rosenlundshöjden i direkt anslutning till Rosenlundsparken.

I Rosenlundsparken planeras cirka 215 bostäder i flerbostadshus och fem avdelningar förskola. 90 av dessa bostäder byggs av JM för BRF Rosenlundshöjden, övriga bostäder är hyresrätter och byggs av Stockholmshem.

– Vi är glada att kunna tillföra Södermalm våra hållbara bostäder med låg energiförbrukning som vi bygger med beprövade metoder precis som alla andra JMs bostäder, säger Gunilla Roll, projektledare.

Rosenlundshöjden energiklassas och den beräknade energiförbrukningen ligger på 52 kwh/år och kvadratmeter.

– Det finns också planer för ett nytt torg med restaurang och ny större matbutik i närområdet, sammanlagt kommer detta ge området ett stort lyft, säger Gunilla Roll.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Unik lista: Så mycket elstöd har betalats ut till bygg- och fastighetssektorn

Lista Under de första tre dagarna sedan det att ansökan om elstöd till företag öppnade har över 17 000 företag sökt elstöd och Skatteverket har betalat ut drygt 1,9 miljarder kronor. Över 5 000 av företagen som sökt hör till bygg- och fastighetsverksamhet, det kan Fastighetssverige visa med hjälp av unik statistik över de ansökningar som hittills har beviljats och betalats ut.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige