Image

JM byggstartar bostäder på Södermalm

Bostäder I går togs det symboliska första spadtaget till projektet Rosenlundshöjden med sina 90 bostadsrättslägenheter.
Publicerad den 15 November 2016

På en markanvisning från Stockholms stad, bygger JM projektet Rosenlundshöjden i direkt anslutning till Rosenlundsparken.

I Rosenlundsparken planeras cirka 215 bostäder i flerbostadshus och fem avdelningar förskola. 90 av dessa bostäder byggs av JM för BRF Rosenlundshöjden, övriga bostäder är hyresrätter och byggs av Stockholmshem.

– Vi är glada att kunna tillföra Södermalm våra hållbara bostäder med låg energiförbrukning som vi bygger med beprövade metoder precis som alla andra JMs bostäder, säger Gunilla Roll, projektledare.

Rosenlundshöjden energiklassas och den beräknade energiförbrukningen ligger på 52 kwh/år och kvadratmeter.

– Det finns också planer för ett nytt torg med restaurang och ny större matbutik i närområdet, sammanlagt kommer detta ge området ett stort lyft, säger Gunilla Roll.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige