Image

Jenny Karlsson på Skanska årets ledare

TÄVLING Jenny Karlsson, 36, produktionschef på Skanska Väg och Anläggning Väst, har utsetts till årets ledare av Centrum för Management inom Byggsektorn (CMB) på Chalmers. Utmärkelsen för framgångsrika ledare inom bygg- och fastighetssektorn delades ut under CMB:s årliga ledarskapsdag på tisdagen.
Publicerad den 22 April 2008

Priset "Guldhuset" syftar till att stimulera utvecklingen av ledare genom att uppmärksamma och synliggöra goda föredömen. Priset är årligt och delades ut för femte gången.

Juryns motivering:
"Jenny Karlsson är en ung och mycket lyhörd och prestigelös ledare som genom stort engagemang uppnår goda resultat och goda kundrelationer. Genom sin förmåga att entusiasmera och skapa delaktighet – bland egna medarbetare såväl som bland beställare och underentreprenörer – har hon skapat ett team som känner stolthet över att bygga tillsammans. Jenny stimulerar sina medarbetare att växa genom att ge dem ansvar, och hon visar på ett framgångsrikt sätt hur ett humanistiskt ledarskap bidrar till en kreativ arbetsmiljö som uppmuntrar till nytänkande i stora väg- och anläggningsprojekt."

- Drivkraften för mig är att tillsammans med mitt team bygga något som ska finnas kvar i hundra år. Att vi känner stolthet för det som vi åstadkommer på arbetsplatsen och i det arbetet gäller det för mig som ledare att lyssna, vara tydlig och positiv och våga delegera, säger Jenny Karlsson.

Jenny Karlsson kommer från Lerum, är byggingenjör och har jobbat på Skanska sedan hon tog examen vid Chalmers 1994. Jenny har jobbat som produktionschef för ett flertal större väg och anläggningsprojekt.

Just nu ansvarar Jenny Karlsson för projektet Tölö Tvärled som innefattar både bro- och vägbyggen, har en budget på 103 miljoner och sysselsätter nästan 50 medarbetare inklusive underentreprenörerna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Uppdaterad lista: Så mycket äger branschtopparna

Lista Fastighetssverige har tittat på hur stort innehav de verkställande direktörerna sitter på i det egna bolaget. Här är en uppdaterad lista efter årets första fyra månader.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige