Image

Järfälla och APP & Gärahov utvecklar idrottsområde

Bygg/Arkitektur Järfälla kommun ska tillsammans med APP & Gärahov utveckla och förädla idrottsområdet kring Mjölnarvägen i Jakobsberg. I en avsiktsförklaring formaliseras nu samarbetet som syftar till att hitta långsiktigt hållbara och funktionella lösningar för samhällsservice, skolfaciliteter och sportanläggningar ihop med inspirerande och högkvalitativa bostäder.
Publicerad den 18 Juni 2018
Multiarena i Järfälla. Bild: APP
Multiarena i Järfälla.

Med arbetsnamnet "Järfälla sportfält", och i samverkan med lokala idrotts- och aktivitetsföreningar, samt näringslivet, ska Järfälla kommun och APP & Gärahov gemensamt verka för att området i Jakobsberg utvecklas till sin fulla potential som en ny viktig del av Järfälla.

– Det här är ett viktigt steg i utvecklingen av Järfälla som idrottskommun. Det handlar om att ta ett helhetsgrepp, att gemensamt investera i ett stadsutvecklingsområde med idrotten i fokus, säger Claes Thunblad, kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

APP & Gärahov har tidigare genomfört liknande projekt i Växjö och Jönköping, och ser potentialen i det befintliga idrottsområdet i Jakobsberg.

– APP inklusive Gärahov är stolta över det förtroende vi fått av Järfälla kommun och ser med spänning fram emot ett utvecklande samarbete för att hitta den bästa lösningen för området Järfälla Sportfält. Området har alla förutsättningar för att bli en ny hållbar del av Järfälla med inkluderande långsiktigt hållbara och funktionella lösningar för samhällsservice, skolfaciliteteter, sportanläggningar, förskolor m.m. Detta tillsammans med inspirerande och högkvalitativa bostadsmiljöer. Genom att ta ett helhetsgrepp i ett väldigt tidigt skede i processen kan vi tillsammans med Järfälla utveckla området till något riktigt bra för invånarna som blir hållbart för alla på alla plan, säger Anders Öman, styrelseordförande APP.

Beslut om avsiktsförklaring mellan Järfälla kommun och APP & Gärahov togs av kommunstyrelsen i Järfälla den 11 juni.

Fakta App & Gärahov
APP koncernen grundades 2014 där huvudinvesteraren allt sedan starten är bland annat Volvos Pensionsstiftelse. Idag är koncernen verksam inom projektutveckling, fastighet, finans och bygg. Det är en expansiv koncern med huvudkontor i Växjö och med en omsättningen som idag uppgår till cirka 2,5 miljarder kronor. APP har en organisation och styrelse med lång branscherfarenhet och gedigen kompetens när det gäller fastighetsförädling, kommersiell utveckling, byggnation, stads- och bostadsutveckling.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige