Image
Invesco och Scius köper Boxons fastighet i Helsingborg.
Invesco och Scius köper Boxons fastighet i Helsingborg. Bild: Scius

Invesco och Scius köper logistikfastighet i Helsingborg

Transaktioner Invesco Real Estate har tillsammans med sin lokala partner Scius förvärvat en Grustaget 3 i Helsingborg i en sale & leaseback-transaktion. Säljaren är Alpy AB och hyresgästen är Boxon Group AB, som är ledande inom innovativa förpackningskoncept och emballage med verksamheter i Norden, Europa och Asien. I samband med förvärvet har Boxon Group AB förlängt sitt hyresavtal till 2037.
Publicerad den 9 Februari 2022

Helsingborg är ett starkt logistikläge, rankat av branschtidningen Intelligent Logistik som det näst starkaste logistikläget i Sverige efter Göteborg. En omfattande modernisering och utbyggnation av fastigheten har gjorts av Alpy AB mellan 2013 och 2019 och fastigheten utgör idag en modern distributionsanläggning. Invesco och Boxon Group AB kommer tillsammans arbeta vidare med fortsatta initiativ för att minska fastigheten och verksamhetens klimatpåverkan.

– Transaktionen utgör en väldigt intressant långsiktig investering för oss givet den starka och långsiktiga tillväxten inom logistik i regionen. Vi ser fram emot ett fortsatt samarbete med Boxon och att implementera ett dedikerat ESG-program för fastigheten som del av Invesco’s globala strategi inom asset management, säger Rob Johnston, Managing Director Transactions på Invesco Real Estate.

– Vi är väldigt glada över vårt samarbete med Invesco Real Estate och möjligheten att fortsatt utveckla fastigheten tillsammans med Boxon, säger Joen Siggelin, partner på Scius Partners.

– Sverige genomgår en omfattande utveckling och tillväxt inom logistiksektorn och vi övertygade om att fastigheten är väl positionerad i en sådan utveckling.

Invesco och Scius Partners har haft Linklaters, PWC och Sweco som rådgivare i transaktionen medan Alpy har biträtts av Cushman & Wakefield och Lindahl.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige