Image

Intea utökar i Östersund

Transaktioner Intea köper fyra samhällsfastigheter i centrala Östersund för 256 miljoner kronor.
Publicerad den 18 November 2016

Säljare är Castellum, som hade Pangea som säljrådgivare. Affären omfattar fastigheterna Lagmannen 6, Onkel Adam 9, Tingshuset 7 och Åkeriet 10, med en sammanlagd uthyrbar area om 18 700 kvadratmeter. De största hyresgästerna är Skatteverket, Länsstyrelsen i Jämtlands län, Sveriges Domstolar och Jämtlands Läns Landsting. Tillträde sker den 1 december 2016.

Det totala hyresvärdet uppgår till 21,7 miljoner kronor. De största hyresgästerna är Skatteverket, Länsstyrelsen i Jämtlands län och Sveriges Domstolar. Den ekonomiska uthyrningsgraden är 96 procent och den genomsnittliga kontraktslängden cirka 3,2 år.

- Vi är glada över att ha fått möjlighet att komplettera vårt bestånd i Östersund med fyra fina och centralt belägna fastigheter. Vi vill fortsätta att utveckla fastigheterna tillsammans med hyresgästerna som vi känner väl sedan tidigare. Östersund är en mycket viktig ort för Intea sedan vårt köp av Campus-området i våras, och blir i och med denna affär än mer betydelsefull, säger Ossie Everum, Intea.

- Fastigheternas höga kvalitet och centrala läge tillsammans med för oss viktiga hyresgäster var avgörande i vårt beslut att genomföra affären. Genom detta förvärv kompletterar vi en redan mycket fin förvaltningsenhet på orten och kommer att investera i organisation och servicenivå för att fortsätta skapa mervärde åt våra hyresgäster, säger Thomas Fuchs, vd på A4 Campus och ansvarig för Intea Östersund.

Den 1 juni förvärvade Intea Campus Östersund (Artilleristen 1) med Mittuniversitetet som största hyresgäst. Tillsammans med dagens förvärv uppgår den uthyrningsbara ytan i Östersund till totalt 67 100 kvadratmeter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Oscar Properties styrelseordförande om Engelberts avgång: "Han är en visionär"

Karriär Oscar Properties har genomgått metamorfos. Det är vad Peter Norman, styrelseordförande i Oscar Properties, anger som anledningen till att bolagets vd sen 19 år nu ska lämna över till Carl Janglin.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige