Image

Infracity blir Bredden när 1 800 bostäder ska skapas

Bygg/Arkitektur Profis område som tidigare gått under namnet Infracity byter namn till Bredden när området ska utvecklas – bland annat med 1 800 nya bostäder.
Publicerad den 26 Januari 2018
Visionsbild Bredden. Bild: Profi Fastigheter
Visionsbild Bredden.

Profi Fastigheter förvärvade Infracity 2013 och har sedan dess drivit ett visionsarbete med målsättningen utveckla dagens kontors- och handelsområde till en levande stadsdel genom att i en ny detaljplan omvandla befintliga outnyttjade byggrätter för kontor och handel till bostäder och service.

Profi Fastigheter har engagerat sig aktivt i framtagandet av en ny detaljplan tillsammans med Magnolia Bostad, en detaljplan som planeras att gå på plansamråd under kvartal 2, 2018. Byggstart är beräknad till 2020 och den färdiga stadsdelen bedöms stå klar 2030.

Att återskapa platsens ursprungliga namn, Bredden, har blivit en naturlig konsekvens i processen att skapa en ny och varierad stadsdel där människor ska kunna bo, leva och arbeta. Namnbytet är första steget i förvandlingen.

Profi Fastigheter är i dag Upplands Väsby kommuns största privata fastighetsägare med närmare 200 000 kvadratmeter kontors- och handelsytor i Bredden, där 3 000 personer har sina arbetsplatser. 30 procent av den totala lönesumman som betalas ut i kommunen kommer från företag i Bredden.

– Utvecklingen av Bredden kommer att skapa stora mervärden för kommunen. Vårt mål är att omvandla området till en myllrande och levande stadsdel. Just den omvandlingen har inte gjorts på många ställen i världen. Ofta byggs bostäderna först och sedan handelsområdet. Här gör vi precis tvärtom, säger Profis vd Thomas Sipos.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige