Image
Bild: AIX Arkitekter

Industriområde blir bostadsområde i Järfälla

Bygg Järfälla kommun har tecknat ett ramavtal med JM, som ska bygga ett nytt bostadsområde med 1 000 – 1 200 bostäder i det nya området Söderdalen i Järfälla, ett gammalt industriområde som ska bli bostads- och serviceområde.
Publicerad den 21 Juni 2011
Söderhöjden. Bild: AIX Arkitekter. Bild: AIX Arkitekter
Söderhöjden. Bild: AIX Arkitekter.

Söderdalen är uppdelat i 15 kvarter. Bebyggelsen ska ta fasta både på den traditionella rutnätsstadens kvaliteter och modernismens öppna byggnadssätt. Den kommande bebyggelsen skapar ett behov av förskoleplatser och man kommer därför bygga två förskolor inom området.

Flera mötesplatser i form av torg och parker planeras inom Söderdalen. Centralt i området planeras en park med utrymme för lek och rekreation. Lekplatsen i parken ska kunna utnyttjas av både allmänheten och förskoleverksamhet. Den sydliga entrén till Jakobsbergs pendeltågstation i anslutning till området kommer att medfinansieras av JM AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige