Image

Industricentralen köper vid Telefonplan

Transaktioner Industricentralen köper Vinrankan 2 av Löfström & Borg. Centrumfastigheten omfattar totalt 3 400 kvadratmeter lokalyta innehållande butiker, bostäder och ett bibliotek. Cushman & Wakefield har varit transaktionsrådgivare i försäljningen.
Publicerad den 21 Oktober 2015
Industricentralen köper fastigheten Vinrankan 2 vid Telefonplan av Löfström & Borg. Bild: Industricentralen
Industricentralen köper fastigheten Vinrankan 2 vid Telefonplan av Löfström & Borg.

Under den senaste tiden har Telefonplan fått mycket uppmärksamhet i media. Området har på ett tydligt sätt tagit steget från ”vakans till ruljans”. Förutom en kraftig förtätning har Konstfack och det planerade punkthuset Tellus Tower satt platsen på kartan. Nyligen såldes en av de centrala fastigheterna vid Telefonplan, Vinrankan 2, till Industricentralen som därmed tog steget utanför tullarna.

Cushman & Wakefield genomförde transaktionen. Säljaren är utvecklingsbolaget Löfström & Borg som totalrenoverat fastigheten och byggt på ett våningsplan med studentbostäder. Centrumfastigheten omfattar totalt 3 400 kvadratmeter butiker och bostäder samt stadens modernaste bibliotek med självutlåning.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige