Image
Bjarne Borg.
Bjarne Borg. Bild: Index

Index utvecklar nytt jätteprojekt i Florida

Bygg/Arkitektur Index har av City of Lakeland fått klartecken att utveckla Downtown West. Det är ett drygt 68 000 kvadratmeter stort markområde, centralt placerat i Lakeland, Florida, mellan Orlando och Tampa. På fastigheten har Index fått detaljplanen godkänd för att utveckla 1 500 lägenheter samt cirka 84 000 kvadratmeter kommersiella ytor.
Publicerad den 7 Oktober 2022

– Det här kommer att bli Index största projekt hittills, säger Bjarne Borg, vd och styrelseordförande för Index Investment Group.

Lakeland Downtown West skapas för att möta den höga efterfrågan på bostäder från växande företag i området och framtida invånare som vill etablera sig i Lakeland-området.

I den nya stadsdelen avser Index skapa lägenheter, detaljhandel och kommersiella lokaler. Utvecklingen sker på den industrifastighet Index gick in i under våren för ett underliggande fastighetsvärde om ca 300 miljoner SEK. Projektet liknar i mångt och mycket det projekt Index gjorde i Stockholm, Västermalmsstrand, där vi förvandlade ett nedslitet industriområde till en ny stadsdel med eftertraktade bostäder och lokaler.
– Under de senaste åren har Polk County, där Lakeland Downtown West ligger, varit det område med högst tillväxt i hela Florida, säger Bjarne Borg och tillägger:
– Nu ser vi fram emot nästa steg i projektet, att slutföra konceptdesignen och få våra ritningsförslag godkända. Samarbetet med staden har i det här projektet varit ett sant nöje och den nya detaljplanen antogs rekordsnabbt på 2 månader från ansökan i juni till godkännande i augusti.

Index Investment Group har gjort omfattande investeringar i såväl flerbostadshus, som kommersiella fastigheter i Florida. Allt ifrån de centrala delarna av Florida till Florida Keys.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige