Image

Index bygger 69 meter högt bostadshus i Norrtälje

Bygg/Arkitektur Index Residence planerar för Havstornet som ska byggas mitt på kajen i Norrtälje Hamn - bara 15 meter från vattnet. Det blir 69 meter högt och därmed ett av de högsta bostadshusen i landet norr om Kista. - Intresset är så stort att vi beslutat att påbörja projektet tidigare än planerat. Vi räknar med säljstart under våren, säger Rickard Haraldsson, vd på Index Residence.
Publicerad den 2 Februari 2018
Rickard Haraldsson. Bild: Index Residence
Rickard Haraldsson.

Planen är att bygga 119 lägenheter, alla med balkong eller stor terrass, och de flesta med en storslagen utsikt över vatten och skärgård eller in över Norrtälje gamla stadskärna.

- Man kommer väl inte att se hela vägen till Åland från de översta våningarna, men bra nära, säger Rickard Haraldsson.

I dag står drygt 2 500 personer i kö för att få möjligheten att köpa en av de attraktiva lägenheterna i Havstornet.

- Det blir ett unikt hus. Det är på väldigt få platser man får bygga ett så här högt hus så nära vatten, säger Rickard Haraldsson.

Orsaken till att det går att göra det i just Norrtälje är att huset inte kommer att påverka stadens historiska skyline. Tidigare stod en lika hög silo på samma plats.
Redan är bygget av Havstornets syskon, Soltornet, påbörjat. I dagarna är byggarna klara med våning 5 av 16 våningar. Soltornet ska bli 55 meter. Lägenheter i Soltornet såldes slut på rekordtid sensommaren 2016.

- Det har visat sig att intresset för Havstornet är så stort att det lite skymt våra andra projekt i Norrtälje Hamn. Genom att nu påbörja projektet Havstornet, och ge de som står i kö och väntar på chansen att där få köpa en lägenhet, tror vi att våra andra kvarter i hamnen också får en möjlighet att glänsa, säger Rickard Haraldsson, och tillägger:

- Jag tror mycket på Norrtälje Hamn. Nära natur, båt utanför dörren, ändå centralt, pendlingsavstånd till storstaden, men ändå en bit bort, fantastisk skärgård och en boendekostnad som är betydligt lägre än i Stockholm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige