Image
I am Home byggstartar 252 lägenheter i Västerås.
I am Home byggstartar 252 lägenheter i Västerås. Bild: E/S-A arkitekter

I am Home byggstartar 252 lägenheter i Västerås

Bygg/Arkitektur I am Home, byggherre och projektutvecklare av flerbostadshus och samhällsfastigheter, utvecklar i stadsdelen Eriksborg i Västerås. Totalentreprenadsavtal har tecknats med Consto. Nu påbörjas byggnationen av 252 lägenheter.
Publicerad den 10 Maj 2021

Projektet omfattar cirka 14 000 kvadratmeter BTA fördelat över sex huskroppar med fyra våningar samt en vindsvåning. Projektet innefattar 252 lägenheter som efter färdigställandet kommer att upplåtas som hyresrätter av Rikshem.

I utvecklingen av projektet har I am Home satsat för att tillvarata projektets unika förutsättningar och möjligheter. Byggnationen av fastigheterna startar under vecka 19 och skall certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.
– Projektets geografiska läge med närhet till skola och barnomsorg, dagligvaruhandel och centrum men även skog och natur uppfyller en bredare målgrupps önskemål. Vi har skapat en lägenhetsfördelning med planlösningar som ska kunna täcka in dessa målgruppers aktuella och framtida kravställningar och bidra till en enklare vardag, säger Jacob Strandell, ansvarig projektutvecklare för projektet på I am Home.

Västerås ingår i en spännande och expansiv region för bostadsutveckling där I am Home ser stor potential och aktivt sonderar efter nya projekt och samarbeten.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige