Image

HSB-lägenheter dyrare än väntat – köpare hoppar av

BOSTÄDER HSB:s nya lägenheter på Telefonplan i Stockholm blev 15 procent dyrare än utlovat. När de nya priserna presenterades hoppade hälften av alla tilltänkta köpare av.
Publicerad den 28 April 2008

Vissa boende på Telefonplan anklagar i Dagens Nyheter HSB för att ha gått ut med glädjepriser för att locka köpare.

- Det handlar om en ganska ordentlig felräkning, men HSB avsäger sig allt ansvar. Vi tvingas stå för deras misstag, säger Jordi Almeida till DN. Hans trea på 88 kvadratmeter steg från 2,5 till drygt 2,93 miljoner kronor.

- Man skyller på fördyrade byggkostnader, men i närheten bygger andra bolag liknande bostäder, och deras priser har inte gått upp ett dugg. Frågan är om HSB haft en glädjekalkyl för att håva in köpare och att man sedan räknar med att folk trots allt stannar kvar.

Håkan Falk på HSB Bostad berättar för tidningen att hälften av de tilltänkta köparna hoppade av på grund av fördyring och försening.

- Efter det att folk tecknat sig för en lägenhet steg kostnaderna för byggmaterial och byggarbetskraft kraftigt, mer än vi kunnat förutse. Det här är inget som vi slår oss för bröstet för. Vi ville förstås inte hamna i den här situationen, men visst kan det hända igen, säger Falk till DN.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige