Image
Spinneriet i Lindome.
Spinneriet i Lindome. Bild: Simon Johansson

HSB köper mark vid Spinneriet i Lindome

Transaktioner HSB förvärvar del av fastigheten Mölndal Annestorp 3:30 av Spinneriet Lynghem AB, som ägs av Venturi Fastigheter. Planen är nu att tillsammans driva arbetet med detaljplanen för att utveckla destinationen och området genom att varligt förädla Spinneriet och dess verksamheter.
Publicerad den 2 September 2022

Fastigheten ligger i området kring Spinneriet i Lindome, som idag är ett populärt utflyktsmål nära Göteborg och endast 15 minuter från Mölndals innerstad. I Spinneriet, som byggdes 1907, finns en historisk fabriksmiljö med kreativa verksamheter, butiker, förskola och den populära restaurangen Lilla Spinneriet.
– Spinneriet är ett intressant område med stor potential att utvecklas till en fantastiskt plats att bo och leva på, samtidigt som den unika fastigheten och destinationen utvecklas. Med hållbara bostäder som harmoniserar med befintlig bebyggelse kommer området bli helt fantastiskt, säger Lena Josgård, affärsområdeschef fastighetsutveckling på HSB.

Kombinationen av det naturnära läget med många rekreationsområden och gröna ängar och djupa skogar, innebär att HSB ser en stor potential att locka såväl yngre som äldre och barnfamiljer till ett hållbart boende vid Spinneriet. Med ett tillskott av bostäder och park för evenemang skapas det dessutom ett liv och flöde kring de gamla fabrikslokalerna och en fantastisk bostadsmiljö.
– Vi är glada att välkomna en stark partner som HSB för att tillsammans driva detaljplanearbetet och utveckla området. Tillskottet av nya bostäder med kvalitet och uttryck som harmoniserar med de gamla fabriksbyggnaderna kommer att stärka destinationen ytterligare, säger Erik Fischer, vd för Venturi Fastigheter.

Satsningen är ett gemensamt projekt för HSB Göteborg och HSB Mölndal. Fastigheten köps genom ett aktieförvärv, där HSB Göteborg och HSB Mölndal äger hälften vardera i ett gemensamt handelsbolag. Planen är att i samverkan bygga cirka 160 nya bostadsrätter i området kring Spinneriet i Lindome.
– Markförvärvet rimmar väl med vår strategi och vi ser fram emot att tillsammans med Venturi Fastigheter vara med och utveckla nya bostäder på historisk mark för HSBs medlemmar, säger Lena Josgård.

Detaljplan för området fattades av Mölndals Kommunstyrelseden 17 maj 2022 och beräknad planstart sker i början av 2023.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggbranschen i skräcktoppen när konkurserna fortsätter öka

Ekonomi/Finansiering Konkurserna bland svenska företag låg i slutet på förra året redan på rekordhöga nivåer men fortsätter att öka, enligt ny statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC. Inom byggsektorn har konkurstakten de sex senaste månaderna, fram till januari 2023, hittills nått den högsta nivån på tio år. Fastighetssverige har talat med ekonom Johanna Blomé om de dystra siffrorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige