Image
Bild: Murmans

Hon tar över på Murman Arkitekter

Karriär Wivian Eidsaunet blir ny vd för Murman Arkitekter. Hon efterträder Hans Murman, som har varit vd sedan han grundade bolaget 1985.
Publicerad den 30 December 2011
Wivian Eidsaunet och Hans Murman. Bild: Murman Arkitekter. Bild: Murmans
Wivian Eidsaunet och Hans Murman. Bild: Murman Arkitekter.

Murman Arkitekter sysselsätter i dag 19 arkitekter, 12 inredningsarkitekter och 4 byggnadsingenjörer. Uppdragen varierar från offentliga miljöer, hyresgästanpassningar och inredning, till bostadsprojekt, studentbostäder, hotell, restauranger, museer och kulturbyggnader.

Wivian Eidsaunet är sedan tidigare vice vd. Hon är arkitekt SIR/MSA, har tillhört företagsledningen sedan 2003 och varit delägare sedan 2008.

- Jag ser verkligen fram emot att fortsätta utveckla Murman Arkitekter. Just nu satsar vi på att införa BIM-projektering i större skala, och har gjort stora investeringar i Revit. Vi har också planer på att ytterligare förstärka vårt arbete med miljöfrågor, och det ser vi som en intressant utmaning, miljö är så mycket mer än miljöklassificering. Vi har många intressanta projekt på gång, och ser med optimism på framtiden, säger Wivian Eidsaunet.

Ett aktuellt projekt är Sametingets parlamentsbyggnad i Kiruna, där Murmans hade det vinnande förslaget.

- Sametinget är ett projekt som vi längtar lite extra efter att komma igång med. Arbetet har pågått på olika sätt i flera år, och vi vill gärna se det förverkligas, säger den avgående vd:n Hans Murman, som kommer att fortsätta att arbeta som arkitekt i projekt inom Murmans.

Bolagets övriga delägare är Helena Andersson och Ulla Alberts.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige