Image

Hon ska utveckla hållbarhet på Veidekke

Bolag HR-chefen Kristin Linus får ansvaret att utveckla hållbarhet och HMS för Veidekke Sverige.
Publicerad den 9 Maj 2017
Kristin Linus. Bild: Veidekke
Kristin Linus.

– Vi befinner oss i en kraftig tillväxt, där vårt arbete med hållbarhet och säkerhet är oerhört viktigt. Det är därför ett måste att ha kompetensen även på Sverigenivå. Med Kristins fantastiska förmåga att organisera och driva komplexa frågor får vi extra styrka till vår satsning, säger Jimmy Bengtsson, vd för Veidekke Sverige.

Veidekke växer kraftigt och med sina drygt 1 700 medarbetare och en omsättning på cirka tio miljarder (2016) är man i dag den fjärde största kompletta entreprenören i Sverige.

– Vi vill förnya branschen. Med Veidekkes involverande angreppssätt, ska vi ta en stark position inom innovation och hållbarhet, fortsätter han. Målet är inte att bli störst. Det är att bli bäst. Nu står vi än bättre rustade för den resan, säger Jimmy Bengtsson.

Ansvaret för att driva hållbarhet och HMS-frågorna inom Veidekke tillfaller Kristin Linus, nuvarande HR-chef för Sverige. Hon har sedan 2014 ansvarat för att vidareutveckla företagets HR-arbete så att man ska stå väl rustad för kraftig tillväxt på en marknad med hård konkurrens.

– Vi har redan i dag ett stort fokus på hållbarhet och HMS, berättar Kristin Linus. Jag hoppas kunna vara en katalysator och tillsammans med mina kollegor bidra till att Veidekkes arbete för ett hållbart samhälle och ett hållbart arbetsliv blir ledande i branschen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige