Image

Hon efterträder Szczepanowski

Karriär Den 1 oktober tillträder Lina Öien som chef för enheten för hållbar utveckling på Riksbyggen.
Publicerad den 21 Juni 2018
Lina Öien. Bild: Riksbyggen
Lina Öien.

Lina Öien har närmast varit chef för Riksbyggens ledningssystem och har 20 års erfarenhet av att arbeta med hållbarhetsfrågor. Hon kommer även att ingå i Riksbyggens företagsledning.

– Med Lina som ansvarig för hållbar utveckling kommer Riksbyggen att ta ytterligare ett steg i arbetet med att hela företaget och affären utvecklas på ett mer hållbart sätt. Det känns jättebra att kunna välkomna Lina med sin gedigna kompetens till Riksbyggens företagsledning, säger Leif Linde, vd för Riksbyggen.

Lina Öien har arbetat på Riksbyggen sedan 2013 och har under 20 års tid arbetat med hållbarhets- och kvalitetsfrågor, både som konsult med fokus på hållbarhet och ledningsfrågor och som hållbarhetsansvarig på Bilprovningen. Hon har en masterexamen från Lunds universitet med inriktning på ledning av företag och organisationer utifrån ett miljöperspektiv.

– Nu har vi en spännande resa framför oss där digitalisering och ny teknik skapar helt nya möjligheter. Vi ska förbättra och effektivisera våra arbetssätt med extra fokus på att stärka kundnyttan och kundupplevelsen. Det skapar även möjligheter att utveckla helt nya lösningar för ett hållbart byggande och tjänster för ett hållbart boende, säger Lina Öien.

Lina Öien efterträder Charlotta Szczepanowski som blir ansvarig för hållbarhet och kvalitet på Coop. Hållbarhetschef på Riksbyggen är sedan tidigare Therese Berg.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige