Image

Hon blir ny vd för Stockholmshem

Karriär Stockholmshems styrelse har utsett Eva Nygren till ny vd för företaget. Hon kommer närmast från Södertäljes allmännyttiga bostadsbolag Telge Bostäder.
Publicerad den 24 April 2015
Eva Nygren. Bild: Stockholmshem
Eva Nygren.

Eva Nygren efterträder Ingela Lindh, som nu är biträdande stadsdirektör och vd för Stockholms stadshus. I mellanperioden fungerar Mikael Källqvist som tillförordnad vd.

- Det ska bli riktigt roligt att få leda Stockholmshem i arbetet att möta behoven i den växande staden. Vi ska bygga nya bostäder för alla Stockholmare, men också vårda och utveckla befintliga områden på ett ansvarsfullt och hållbart sätt, säger Eva Nygren.

Eva Nygren har varit vd på Telge Bostäder sedan 2007 och har en lång erfarenhet från bostadsbranschen, bland annat i ledande positioner på Stiftelsen Stockholms Studentbostäder och Fastighets AB Förvaltaren.

- Stockholmshem ska fortsätta att vara ett bostadsbolag som bygger åt människor som söker ett hem. Olika hem där olika familjer kan växa och må bra, där studenter får studiero och till människor som behöver en ny chans i livet. Och det känns riktigt bra att Eva Nygren med sin erfarenhet blir den som ska leda ett starkt allmännyttigt bolag mot en ökad nyproduktion och med en fortsatt hög service, säger Kadir Kasirga (S), ordförande för Stockholmshem.

FAKTA/ Stockholmshem
Hos AB Stockholmshem bor cirka 48 000 hyresgäster. Stockholmshem är ett av landets största bostadsföretag och ingår i koncernen Stockholms Stadshus AB, som ägs av Stockholms stad. Fastighetsbeståndet omfattar drygt 25 000 bostäder och 3 000 lokaler.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige