Image
Fredrik Holmström.
Fredrik Holmström. Bild: Holmströmgruppen.

Holmströmgruppen och Areim lägger bud på Magnolia

Bolag Holmströmgruppen och Areim lägger ett bud på 76 kronor per aktie i Magnolia Bostad. Aktien stängde på tisdagen på 57,40 kronor.
Publicerad den 7 Juli 2021

Holmströmgruppen äger i dagsläget 56,4 procent av aktierna. Aktieägare som kontrollerar sammanlagt 65,52 procent av samtliga aktier har uppgett att de avser att acceptera budet.

Styrelsen rekommenderar enhälligt aktieägarna att acceptera budet.

Budet motsvarar ett värde på bolaget om 2,9 miljarder kronor.

Acceptperioden för erbjudandet beräknas inledas den 12 juli 2021 och avslutas omkring den 18 augusti 2021, med förbehåll för eventuella förlängningar.

Budet läggs genom bolaget F Holmström Holding 6 AB (FHH), ägt av F. Holmström Fastigheter AB (Holmströmgruppen) och fonder eller entiteter förvaltade och rådgivna av Areim AB.

Fredrik Holmström, styrelseordförande i Holmströmgruppen:
– Holmströmgruppen och Areim avser att gemensamt driva Magnolia Bostad i en privat miljö, där bolaget får en förutsägbar kapitaltillgång över tid vilket möjliggör en långsiktig utveckling av hållbara och attraktiva bostäder. Vi ser i Areim en bra samarbetspartner för att tillsammans ge Magnolia Bostad rätt förutsättningar att förverkliga sin tillväxtagenda och strategi att bygga för egen förvaltning, vilket kommer kräva betydande kapital, samtidigt som vi erbjuder Magnolia Bostads aktieägare möjligheten att realisera sitt innehav till en attraktiv premie om 34 procent.

Leif Andersson, grundare och styrelseledamot i Areim:
– Vi har under en tid följt utvecklingen i Magnolia Bostad och ser att bolaget har ett attraktivt erbjudande inom fastighetsutveckling och en spännande projektportfölj. Vi bedömer att vi tillsammans är bra ägare, med oss som ett kapitalstarkt bolag kombinerat med Holmströmsgruppens stora kunskap om Magnolia Bostad. Båda har även gedigen kompetens och lång erfarenhet av fastighetssektorn och en gemensam syn på långsiktigt fastighetsägande och social hållbarhet.

Styrelsen har, efter skriftlig begäran från FHH, gett FHH möjlighet att genomföra en begränsad bekräftande due diligence-undersökning avseende bolaget i samband med förberedelserna för erbjudandet och FHH har i samband därmed också träffat bolagets ledning.

I syfte att hantera frågor kring erbjudandet har styrelsen uppdragit åt de oberoende styrelseledamöterna Risto Silander, Jan Roxendal, Anna-Greta Sjöberg och Andreas Rutili att formera en oberoende budkommitté för att för styrelsens räkning handlägga samtliga frågor avseende erbjudandet.
Styrelsens ordförande Fredrik Holmström samt styrelseledamöterna Fredrik Tibell och Viveka Ekberg är inte oberoende i förhållande till Holmströmgruppen respektive till Areim och har därför inte deltagit i handläggningen av eller beslut i frågor relaterade till erbjudandet.
Som ett led i styrelsens utvärdering av erbjudandet, har styrelsen inhämtat ett värderingsutlåtande från Deloitte AB. Deloitte anser att erbjudandet är att betrakta som skäligt från finansiell utgångspunkt för aktieägarna i Magnolia Bostad.

Styrelsen har anlitat Kanter Advokatbyrå som legal rådgivare i samband med erbjudandet.

Nordanö är rådgivare till Areim i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Nordanö på Branschguiden

Nordanö grundades 1992 under namnet Leimdörfer och är en ledande finansiell rådgivare vid fastighetsrelaterade transaktioner i Norden. Genom att kombinera djup fastighetsmarknadskunskap med finansiell spetskompetens, har firman varit rådgivare vid ett stort antal av de största och mest komplexa affärerna i Norden. Sedan 2016 har firman genomfört transaktioner till ett sammanlagt värde om cirka 120 miljarder kronor. Nordanö är helt oberoende och ägs i sin helhet av aktiva partners. Teamet består av 40 personer med kontor i Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn och Oslo. www.nordanopar...

Läs mer om Nordanö på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige