Image
Hemsö utvecklar äldreboende tillsammans med Forened Care.
Hemsö utvecklar äldreboende tillsammans med Forened Care. Bild: iStock

Hemsö utvecklar äldreboende i Trelleborg

Bygg/Arkitektur Hemsö har ingått en avsiktsförklaring med Forenede Care om att utveckla ett nytt äldreboende om 4 500 kvadratmeter i Trelleborg. Byggstart är planerad till våren 2025 och inflyttning beräknas ske 2026.
Publicerad den 25 April 2024

Avsiktsförklaringen innebär att ett nytt äldreboende ska uppföras på Hemsös fastighet på Östergatan i centrala Trelleborg. Boendet kommer att omfatta 60 platser fördelat på sex avdelningar och tre våningsplan.

– Trelleborg är en snabbt växande kommun. Vi ser fram emot att tillsammans med Forenede Care få bidra med nya efterfrågade äldreboendeplatser. Boendet kommer att bli ett fint inslag i staden och bidra till en positiv utveckling av stadskärnan, säger Jakob Schuster, projektutvecklare på Hemsö.

Parternas intention är att hyresavtal ska ingås under hösten 2024. Preliminär hyresavtalslängd är 15 år.

– Som trelleborgare är jag såklart lite extra stolt och glad över att vi nu bygger detta toppmoderna äldreboende i min hemstad och således kan bidra till att göra skillnad för samhället och dess äldre. Nu ser jag fram emot ett fortsatt gott samarbete med Hemsö men i förlängningen Trelleborgs kommun och dess invånare, säger Peter Nilsson, Fastighet- och etableringschef på Forenede Care.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige