Image
Hemsö utvecklar äldreboende i Nacka.
Hemsö utvecklar äldreboende i Nacka. Bild: Hemsö

Hemsö utvecklar äldreboende i Nacka

Bygg/Arkitektur Hemsö har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Ambea gällande utbyggnad, modernisering och vidareutveckling av Villa Sarvträsk, ett befintligt äldreboende i Nacka. Investeringen uppgår till cirka 130 miljoner kronor.
Publicerad den 23 September 2022

Villa Sarvträsk är ett omtyckt demens- och omvårdnadsboende beläget nära kommunikationer och service i Orminge. När boendet nu byggs ut med cirka 2 700 kvadratmeter innebär det att 74 lägenheter, varav 38 nya, kommer att inrymmas med en sammanlagd uthyrningsbar yta om 4 800 kvadratmeter. I samband med tillbyggnaden görs även investeringar i bland annat allmänna ytor och utemiljö.

– Det är en stor satsning med höga miljöambitioner och det är glädjande att vi kan utveckla och framtidssäkra Villa Sarvträsk genom att tillföra mer än dubbelt så många platser som idag. Att satsa vidare på detta välfungerande och uppskattade äldreboende är ett hållbart sätt att växa på, säger Åsa Nordell Holmstrand, chef projektutveckling Öst, på Hemsö.

– Jättekul att vi kan ta emot fler omsorgstagare på Villa Sarvträsk. Dessutom kan vi göra flera förbättringar för både boende och personal, säger Susanne Sjöberg, regionchef Vardaga Stockholm Syd.

– Nacka är en attraktiv kommun som växer och behovet av platser på särskilda boenden ökar kontinuerligt. Att även framgent kunna erbjuda årsrika medborgare attraktiva boenden i de olika kommundelarna är viktigt för valfriheten, säger Karin Teljstedt (KD), kommunalråd och ordförande i äldrenämnden i Nacka.

Byggstart sker under det första kvartalet 2023 och färdigställande beräknas ske det första kvartalet 2025.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige