Image

Hemfosa köper i Norge

Transaktioner Hemfosa Fastigheter har tecknat avtal om förvärv i Bergen och Sarpsborg till ett sammanlagt fastighetsvärde av cirka 300 miljoner kronor.
Publicerad den 21 Augusti 2017

Fastigheten Myrdalsvegen 22 i Åsane nära Bergen är Hemfosas första förvärv på Norges västkust, och representerar starten på verksamhetens satsning i regionen. Fastighet har en total uthyrningsbar yta på 7 402 kvadratmeter. Uthyrningsgraden uppgår till 95 procent med hyresgäster inom kommun, landsting, vård och bankverksamhet. Bergen kommune och Hordaland fylkeskommune samt Åsane Legekontor står för 62 procent av hyresintäkterna. De totala årliga hyresintäkterna uppgår till 9,8 miljoner kronor. Fastigheten tillträddes den 12 juli, med ekonomiskt förvärv den 1 juli. Hyresavtalet har en återstående löptid om cirka 3,1 år. Säljare till fastigheten är DNB SPF.

Hemfosa köper Korsgata 5 och Sandesundsvein 3 i centrala Sarpsborg. Därtill inkluderar köpet Sandesundsvein 5-7, en tomt som har färdig detaljplan för 4 500 kvadratmeter uthyrningsbar yta, främst bostäder. Den totala uthyrningsbara ytan på Korsgata 5 och Sandesundesvein 3 är på 7 449 kvadratmeter. Uthyrningsgraden uppgår till cirka 90 procent med Ny Arbeits- og Velferdsforvaltning (NAV) som största hyresgäst. NAV, som är Norges försäkringskassa, arbetsförmedling och socialkontor, kommer att stå för cirka 95 procent av de årliga hyresintäkterna. De totala årliga hyresintäkterna uppgår till cirka 11,5 miljoner kronor. Fastigheten tillträddes den 18 augusti med ekonomiskt förvärv den 1 juli. Hyresavtalet har en återstående löptid om cirka 3,6 år.

– Förvärvet i Bergen innebär ett spännande första steg in på Norges västkust och vi ser fram emot att öka vår närvaro och fokus i landets västra delar. Samtidigt stärker vi ytterligare vårt engagemang och vår ställning i Østfold, i östra Norge, med förvärvet i Sarpsborg då vi nu äger fastigheter centralt i samtliga av regionens större städer. Samtidigt är det helt i linje med vår affärsmodell att majoriteten av hyresgästerna i fastigheterna vi köper har offentliga hyresgäster, säger Simon Venemyr Ottersland, COO för Hemfosa Norge.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige