Image
Anna Alsborger.
Anna Alsborger. Bild: Hemfosa

Hemfosa köper i Mariestad

Transaktioner Hemfosa har förvärvat en fastighet med skolor, vård och rättsväsende i Mariestad till ett underliggande fastighetsvärde om 274 miljoner kronor. Genom förvärvet ökar Hemfosa sin närvaro i Mariestad och stärker ställningen som hyresvärd för samhällsverksamheter i kommunen.
Publicerad den 17 Juni 2019

Hemfosa har förvärvat en fastighet i centrala Mariestad med 25 byggnader, totalt 26 700 kvadratmeter uthyrbar yta, samt 30 hektar mark med grönytor och två byggrätter. Fastigheten inrymmer i dag flera skolor, vårdlokaler och en kriminalvårdsanstalt, största hyresgäster är Kriminalvården, Mariestads kommun och Friskolan Mariestad. Genomsnittlig återstående avtalslängd uppgår till 4,5 år och årliga hyresintäkter uppgår till cirka 20 miljoner kronor. Fastigheten har idag en uthyrningsgrad om 81 procent. Tillträde skedde i juni 2019.
– Genom förvärvet i Mariestad ökar vi vår befintliga närvaro på orten samtidigt som vi stärker vår relation med viktiga samhällsaktörer. Vi ser goda möjligheter att fylla upp fastighetens vakanta ytor och byggrätterna bidrar därtill med framtida projektmöjligheter. Med andra ord, ett förvärv som passar Hemfosa mycket väl, säger Anna Alsborger, transaktionschef på Hemfosa.

New Property har varit rådgivare åt säljaren.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

New Property på Branschguiden

New Property tar ett brett grepp på fastigheter och lokaler. Vi skapar och genomför stora och små fastighetstransaktioner över hela landet samtidigt som vi är Sveriges främsta uthyrningskonsult – med fokus på Stockholm. Det är ett stort arbetsfält som betyder att vi kan öppna fler dörrar till en god affär. Och – att vi har resurser att hjälpa dig från idé till slutförande.

Läs mer om New Property på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige