Image

Hemfosa köper i Bergen

Transaktioner Hemfosa köper Hansagården i Bergen med en hög andel samhällshyresgäster. Hemfosa äger sedan tidigare en samhällsfastighet i Bergenområdet och stärker med detta förvärv sin ställning inom samhällsfastigheter i västra Norge.
Publicerad den 4 April 2018
Annons
Image

Hansagården är centralt belägen i Bergen med en total uthyrningsbar yta om cirka 34 000 kvadratmeter. Samhällshyresgästerna Bergen Byarkiv, Høyskolen Kristiania och Universitetet i Bergen står för cirka 85 procent av hyresintäkterna som årligen uppgår till 33,3 miljoner norska kronor. Den genomsnittliga återstående avtalstiden är cirka 8,4 år. Säljare är Kalfaret Invest och EGD Property.

– Med förvärvet av Hansagården stärker vi vår position i Bergen, med ett långsiktigt mål att bli en ledande aktör inom samhällsfastigheter i västra Norge. Genom förvärvet blir Hemfosa väl representerat i såväl östra och västra som i södra Norge. Vi ser Hansagården som en mycket spännande fastighet och vi ser fram emot att lära känna våra nya hyresgäster, säger Simon Venemyr Ottersland, COO Norge.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är Örebros största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Örebro, som med 156 987 invånare är landets sjätte största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige