Image

Heba säljer 85 lägenheter i Nälsta

Transaktioner Heba säljer kvarteret Bönemannen 2 i Nälsta, Stockholm. Det underliggande fastighetsvärdet i affären uppgår till 145,5 miljoner kronor, vilket överstiger den externa värderingen vid årsskiftet nio procent.
Publicerad den 6 Maj 2016
Annons
Image

Köpare är Rättar vigs fastigheter AB som är ett bolag inom koncernen Cityfast Sverige Holding AB.

Byggnaderna på fastigheten omfattar 85 lägenheter om totalt 6 048 kvadratmeter och 99 kvadratmeter lokaler. Köpeskillingen för aktierna i det fastighetsägande
bolaget är baserat på ett underliggande fastighetsvärde om 145,5 miljoner kronor och uppgår preliminärt till cirka 135,1 miljoner kronor.

På tillträdesdagen kommer Heba utöver köpeskillingen att erhålla en återbetalning av lämnade lån från det fastighetsägande bolaget om 7,5 miljoner kronor.

- Intäkterna från försäljningen kommer att användas som en del av finansieringen för det omfattande ny- och ombyggnadsprogram som Heba nu genomför, säger Lennart Karlsson, vd för Heba Fastighets AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Heba Fastighets AB på Branschguiden

Heba är en långsiktig och erfaren fastighetsägare som utvecklar, äger och förvaltar bostäder och samhällsfastigheter i Stockholmsregionen, Uppsala och Mälardalen. Genom vårt kunnande erbjuder vi hållbara och trygga boenden att trivas i under livets olika faser. Vi skapar värde för ägare och samhälle genom nöjda hyresgäster, tryggare och attraktivare bostadsområden och förtroendefulla partnerskap.
Heba grundades 1952 och är sedan 1994 noterade på Nasdaq Stockholm AB Nordic Mid Cap.
Läs mer på: www.hebafast.se

Läs mer om Heba Fastighets AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Swedbank: Så kan hyreshöjningarna påverka inflationen

Ekonomi/Finansiering I fredags förra veckan var sista dagen för hyresvärdarna att skicka in framställan om hyresjusteringar inför 2023 års hyresförhandlingar. Fastighetsägarna Stockholm gick under september ut med en uppmaning om att fastighetsägare skulle efterfråga en hyreshöjning på 9,5 procent. Fastighetssverige har kollat närmare på hur det skulle påverka inflationen om Fastighetsägarna fick sin vilja igenom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige