Image
Näs Österåker.
Näs Österåker. Bild: Heba

Heba rekordköper av Magnolia

Transaktioner Heba har tecknat avtal med Magnolia Bostäder avseende förvärv av ett äldreboende och hyresbostäder i Norrtälje hamn samt ett äldreboende och en förskola i Näs Österåker för cirka 706 miljoner kronor. Köpet är Hebas största någonsin.
Publicerad den 20 Juni 2019

Affären genomförs som en så kallad forward funding affär. Heba förvärvar samtliga aktier i bolagen Magnolia Projekt 383 AB gällande Norrtälje hamn och Sambo Fastigheter 15 AB gällande Näs Österåker. Bolagen innehar äganderätterna till fastigheterna och har tecknat totalentreprenadavtal med Credentia AB för projektet i Norrtälje hamn och Consto Öst AB för projektet Näs Österåker för uppförandet av fastigheterna.

Den planerade byggnationen i Norrtälje hamn består av en byggnad med totalt 83 lägenheter, äldreboende med 84 lägenheter och 55 parkeringsplatser. Byggnaden är i sex våningsplan och omfattar totalt 10 000 kvadratmeter BOA/LOA. Den planerade byggnationen i Näs består av ett äldreboende med 60 lägenheter och en förskola med fem avdelningar. Den uthyrningsbara ytan är totalt 4 700 kvadratmeter BOA/LOA.

Färdigställande av totalentreprenaden avseende fastigheten i Näs planeras ske våren 2021 och fastigheten i Norrtälje hamn, början 2022. Värdet på affären inklusive ersättning för totalentreprenaden uppgår till cirka 706 miljoner kronor, där 483,5 miljoner kronor avser Norrtälje och 222,5 miljoner kronor avser Näs. Betalningen sker enligt lyftplan vartefter byggprojekten fortskrider. Förvärvet kommer att lånefinansieras.

– Förvärvet ligger helt i linje med Hebas tillväxtstrategi inom såväl äldreboende, förskolor som hyresbostäder. Fastigheten i Norrtälje kommer att ligga i bästa läge i anslutning till hamnen. Även äldreboendet i Näs har ett fantastiskt fint läge med utsikt över Östersjön, säger Patrik Emanuelsson, vd för Heba.

– Vi ser med stor glädje fram emot vårt nya samarbete med Heba, i vilket vi tillsammans kommer att utveckla hållbara och trygga boenden, säger Fredrik Lidjan, vd för Magnolia.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Heba Fastighets AB på Branschguiden

Heba är en långsiktig och erfaren fastighetsägare som utvecklar, äger och förvaltar bostäder och samhällsfastigheter i Stockholmsregionen, Uppsala och Mälardalen. Genom vårt kunnande erbjuder vi hållbara och trygga boenden att trivas i under livets olika faser. Vi skapar värde för ägare och samhälle genom nöjda hyresgäster, tryggare och attraktivare bostadsområden och förtroendefulla partnerskap.
Heba grundades 1952 och är sedan 1994 noterade på Nasdaq Stockholm AB Nordic Mid Cap.
Läs mer på: www.hebafast.se

Läs mer om Heba Fastighets AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige