Image
Heba börjar med digitala tvillingar av fastigheter.
Heba börjar med digitala tvillingar av fastigheter. Bild: Heba

Heba börjar med digitala tvillingar av fastigheter

Bolag Heba tecknar avtal med Vyer för samordning av information genom digitala tvillingar kopplade till fastigheterna. Tjänsten bidrar till en än mer effektiv och hållbar drift och förvaltning.
Publicerad den 25 September 2021

– Med digitala tvillingar kan vi se de verkliga förhållandena i byggnaderna runt om från en dator på kontoret. Vi kan smidigt kontrollera förutsättningar och justera nivåer på distans för att driften ska bli så effektiv och hållbar som möjligt. Det ligger helt i linje med Hebas strategi att stärka förvaltningen med en digital helhetslösning, säger Ulrika Thorildsson fastighetschef Heba.

Efter ett framgångsrikt pilotprojekt under våren 2021 väljer nu Heba att implementera tjänsten i alla fastigheter.

Projektet avser modernisering och 3D-modellering av ritningar om 290 000 kvadratmeter, systemintegrationer för automatisk informationssamordning samt utbildning och digitalt förändringsarbete.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Heba Fastighets AB på Branschguiden

Heba är en långsiktig och erfaren fastighetsägare som utvecklar, äger och förvaltar bostäder och samhällsfastigheter i Stockholmsregionen, Uppsala och Mälardalen. Genom vårt kunnande erbjuder vi hållbara och trygga boenden att trivas i under livets olika faser. Vi skapar värde för ägare och samhälle genom nöjda hyresgäster, tryggare och attraktivare bostadsområden och förtroendefulla partnerskap.
Heba grundades 1952 och är sedan 1994 noterade på Nasdaq Stockholm AB Nordic Mid Cap.
Läs mer på: www.hebafast.se

Läs mer om Heba Fastighets AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Tredje kvartalets största affärer

Lista Det har varit ont om aktivitet på transaktionsmarknaden under årets tredje kvartal, men det har ändå skett ett antal miljardaffärer. Här sammanställer Fastighetssverige de tio största transaktionerna på marknaden under Q3.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige