Image

Här är Stockholms första passivhus

ENERGI Nu är ett av Sveriges mest energisnåla hus och Stockolms första passivhus färdigbyggt. Passivhus Granbäck är ett bevis på att man kan bygga ett energisnålt och samtidigt snyggt och funktionellt hus. Se bilderna här.
Publicerad den 24 November 2009

Passivhus Granbäck, Stockholms första passivhus, är en konstruktion med ett klimatskal som består av extra tjock isolering och effektiv ventilation. Huset tar tillvara på värme från boende, elektriska apparater och instrålande sol.
För att få kallas för passivhus får huset inte förbruka mer än 5-25 kWh/kvm/år.

Det kan jämföras med att riktigt kalla dagar, ska det räcka med en värmekälla motsvarande en hårfön för att värma upp hela huset.

Även om huset förbrukar extremt lite energi har familjen Granbäck/Wester inte behövt avstå från några bekvämligheter. Här finns en utomhus-jacuzzi som värms upp med hjälp av solenergi, energibesparande LED-belysning samt dimbara lågenergilampor.


Fakta
Uppvärmning:
* Passivhus: max 5-25 kWh/kvm/år
* Passivhus Granbäck: 15-16 kWh/kvm/år
* Vanligt hus: 60-80 kWh/kvm/år

Total energiförbrukning för uppvärmning, hushållsel och varmvatten
Passivhus Granbäck: ca 45 kWh/kvm/år
Vanligt hus: 180-200 kWh/kvm/år



Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige