Image

Har anställt tio jurister i år

Bolag Andersson Gustafsson Advokatbyrå är en av branschens mest snabbväxande advokatbyråer. Nu är man 37 jurister, varav ett tiotal är anställda i år – och fler lär det bli. - Nu ska vi utöka våra ytor och få ytterligare åtta, nio kontorsrum, och ambitionen är att besätta de rummen, säger Håkan Bjerle, managing partner på Andersson Gustafsson.
Publicerad den 11 September 2012
Bild: AG Advokat

Andersson Gustafsson har de senaste åren utvecklats mot en fullservicebyrå inom fastighetsrätt.

- Tidigare var vi mest kända för entreprenadjuridik, som fortfarande är vårt kärnområde, men med tiden har vi gått mer och mer mot en fullservicebyrå. Vi kan nu vara med och arbeta längs hela kedjan, från planprocess och tillståndsfrågor, via byggprocessen till uthyrnings- och försäljningsfasen, säger Håkan Bjerle.

- Under åren 2009 till 2012 har vi anställt drygt 20 nya jurister, varav cirka tio stycken under 2012. Det handlar då mestadels om jurister som kommer direkt från studier på universitet och eller tingsmeritering.

Andersson Gustafsson är nu 37 jurister, varav tio är delägare.

- Expansionen började 2008 då Rickard Zamuhl, som jobbar med hyresrätt och fastighetstransaktioner, knöts till byrån. Vår hyresavdelning förstärktes ytterligare under 2010 då Nicklas Lifsten började på byrån. Nicklas kom från anställning på Vasakronan. I hyres- och transaktionsgruppen jobbar också två, tre biträdande jurister. Gruppen förstärktes ytterligare då Cecilia Hautamäki, som främst jobbar med fastighetstransaktioner, kom till byrån under 2012.

Andersson Gustafsson sitter på nästan 1 400 kvadratmeter på Kungsgatan 44 i Stockholm.

- Det har nu tagits styrelsebeslut på att vi ska att utöka våra ytor med nästan 250 kvadratmeter till. Vi får då åtta, nio nya kontorsrum och ambitionen är att besätta dem de närmaste åren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige