Image
Lars Strömberg.
Lars Strömberg. Bild: Samhällsbyggarna

Han blir ny vd för Samhällsbyggarna

Bolag Han är en av Sveriges mest namnkunniga samhällsplanerare. Nu blir cykelprofilen Lars Strömgren ny vd i Samhällsbyggarna.
Publicerad den 18 Maj 2020

– Samhällsbyggarna är en samlande kraft för kunskap och kreativitet som kan spela en avgörande roll när vi skapar framtidens städer och samhällen. Och de här frågorna är särskilt viktiga nu i coronakrisens kölvatten och när vi måste ompröva mycket av det vi gjort hittills. Föreningens medlemmar kan ge svar på många av dessa frågor, säger Lars Strömgren.

Han kommer närmast från Cykelfrämjandet där han har varit ordförande sedan 2014. Han är också vice ordförande i European Cyclists’ Federation som samlar organisationer i ett 40-tal länder med sammanlagt mer än 50 000 medlemmar.

Lars Strömgren har en bred bakgrund och kompetens inom samhällsplanering, management consulting, ekonomi och pr för bland andra Ramböll och United Minds. Han har en rad uppdrag nationellt och internationellt och ett brett kontaktnät inom samhällsbyggnadsområdet. Han medverkar ofta i medier och branschforum och är en flitigt anlitad föreläsare både i Sverige och runt om i världen.

2015 tilldelades han Samhällsbyggarnas prestigefulla Clarence Morberg-pris, som årligen tilldelas en person som fungerat som förebild för yngre kollegor i Samhällsbyggnadsbranschen. 2016 erhöll han Stora kommunikationspriset – en av svenska kommunikations- och reklambranschens finaste utmärkelser – och fick då titeln Årets kommunikatör.
– Lars Strömgren kan med sin kapacitet, erfarenheter och kontaktnät ta en ledande roll i det viktiga förändringsarbete som Samhällsbyggarna står inför, säger Dag Björklund, ordförande för Samhällsbyggarna.
– Vi arbetar för att samla och ta tillvara professionens breda kompetens och intresse för samhällsbyggnadsfrågor och därifrån medverka till en god samhällsutveckling och en professionell utveckling för var och en av våra medlemmar.

Lars Strömgren tillträder som vd i Samhällsbyggarna 1 augusti 2020.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige