Image
Karin Witalis ansvarar för SEPREF:s konsensusprognos. Den har genomförts 63 gånger – under omkring 15 års tid – vilket ger unika möjligheter till historiska jämförelser.

Stigande primehyror och stabilisering – ny prognos för andra kvartalet

Ekonomi/Finansiering Seprefs konsensusprognos för andra kvartalet 2024 avseende utvecklingen av hyror och avkastningskrav för kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö visar att trenden med stigande hyror i prime-segmentet är fortsatt stark.


Karin Gunnerbeck.

Ny ledamot i Samhällsbyggarna Stockholms styrelse

Karriär Karin Gunnerbeck är ny styrelseledamot i Samhällsbyggarna region Storstockholm. Hon är marknads- och kommunikationschef på proptechbolaget Hydda och har tidigare jobbat inom finans och fintech.


Mustafa Sherif.

Mustafa Sherif tilldelas Clarence Morberg-priset 2022

Sverige Den 29-årige stadsplaneraren Mustafa Sherif från Afry tilldelas Clarence Morberg-priset 2022.


Joanna Messmer är ny tillförordnad vd på Samhällsbyggarna.

Joanna Messmer ny tillförordnad vd i Samhällsbyggarna

Karriär Joanna Messner brinner för att koppla samman människor och organisationer med olika bakgrunder och idéer.
Nu blir hon tillförordnad vd i Samhällsbyggarna.


Per Ankersjö tar plats i styrelsen för Samhällsbyggarna.

Per Ankersjö ny i Samhällsbyggarna Storstockholms styrelse

Karriär Per Ankersjö kliver in i den nyvalda styrelsen för Samhällsbyggarnas region Storstockholm. Han är partner och seniorkonsult på kommunikationsbyrån A Beautiful Soup och tidigare stadsmiljöborgarråd i Stockholm.


Amanda Borneke.

Återbruksprofilen Amanda Borneke får Clarence Morberg-priset 2021

Energi/miljö Amanda Borneke tilldelas Clarence Morberg-priset 2021 – årets unga samhällsbyggare. Hon får utmärkelsen för att hon med kunskap och entusiasm driver på hållbarhetsarbetet med särskilt fokus på återbruk och cirkulär ekonomi.
– Hon inspirerar hela branschen att göra rätt, säger Lars Strömgren, vd Samhällsbyggarna.


Lars Strömberg.

Han blir ny vd för Samhällsbyggarna

Bolag Han är en av Sveriges mest namnkunniga samhällsplanerare. Nu blir cykelprofilen Lars Strömgren ny vd i Samhällsbyggarna.


Flera tunga poster står för tillfället vakanta.

Kartläggning: Flera tunga titlar på spel

Bolag Efter flera rockader bland fastighetstopparna gapar fem vd-poster inom branschen plötsligt tomma. Fastighetssverige har tittat närmare på vilka titlar som står på spel den närmaste tiden.


Sara Haasmark.

Samhällsbyggarna tappar vd till Ica

Karriär Samhällsbyggarnas vd Sara Haasmark har valt att säga upp sig och har fått ett nytt jobb som hållbarhetsansvarig på Ica Fastigheter i Stockholm.


Anna-Lena Letho.

Anna-Lena Lehto är Årets samhällsbyggare 2019

Sverige Anna-Lena Lehto har tilldelats utmärkelsen Årets samhällsbyggare, Cecilia Windh har tilldelats årets Clarence Moberg-pris och Peter Collin fick pris för årets Excellence in Civil Engineering.


Sara Haasmark, vd för Samhällsbyggarna.

Byggare Berit blir ny sektion inom Samhällsbyggarna

Sverige Samhällsbyggarna tar nu över det kvinnliga nätverket Byggare Berit, som har funnits i tio år.
– Jag tackar för förtroendet att driva Byggare Berit vidare. Det här är verkligen jätteroligt, säger Samhällsbyggarnas vd Sara Haasmark.


Ulrika Francke är Årets Samhällsbyggare 2018

Sverige Den tidigare Tyréns-vd:n Ulrika Francke har utsetts till Årets Samhällsbyggare 2018.


Två ledamöter till Samhällsbyggarnas styrelse

Bolag Under Samhällsbyggarnas årsstämma valdes två nya ledamöter in i styrelsen. Ulrika Fransson, verksamhetschef för förvaltningen för HSB Sydost och Julia Matwinska, projektutvecklare på Skanska Nya Hem, kommer att ersätta Britta Blaxhult och Torsten Josephson.


Kristina Alvendal blev Årets Samhällsbyggare 2017

Sverige Kristina Alvendal, branschprofil och jurymedlem i Årets Unga Fastighetskvinna, har utsetts till Årets Samhällsbyggare 2017.


Två nya till Samhällsbyggarnas styrelse

Bolag Stefan Engdahl, planeringsdirektör på Trafikverket och Eva Ellenfors, fastighets- och organisationskonsult i sitt egna företag, ha valts in som nya ledamöter i Samhällsbyggarnas styrelse.


Sara Haasmark ny vd för Samhällsbyggarna

Karriär Sara Haasmark har anställts som ny vd för Samhällsbyggarna. Hon kommer att tillträda sin tjänst den 10 augusti. Sara kommer närmast från tjänsten som hållbarhetschef på Fastighetsägarna Stockholm.


Jan Wejdmark ny ordförande i Samhällsbyggarna

Karriär Jan Wejdmark, till vardags senior partner hos Newsec, har valts till ny styrelseordförande för Samhällsbyggarna.


Aspect och SVR blir Samhällsbyggarna

Bolag Lantmätarnas och Fastighetsekonomernas Riksförening, Aspect, och Svenska Väg- och Vattenbyggares Riksförbund, SVR, går samman och bildar Samhällsbyggarna.


De prisas av Samhällsbyggarna

Event SVR Samhällsbyggarna har delat ut utmärkelserna Årets Samhällsbyggare och Clarence Morberg-priset.