Image
Pontus Sundin blir ny kreditchef på Brunswick Real Estate.
Pontus Sundin blir ny kreditchef på Brunswick Real Estate. Bild: Istock/Brunswick Real Estate

Han blir ny chef för Brunswicks kreditverksamhet

Karriär Brunswick Real Estate utser Pontus Sundin till chef för kreditverksamheten. Dessutom har Anders Tägt rekryterats till investeringskommittén.
Publicerad den 15 Februari 2019

Pontus Sundin anslöt till Brunswick Real Estate under hösten 2018 och tar nu över som chef för kreditverksamheten efter Louise Richnau som varit med från starten 2013. Pontus har omfattande kredit- och fastighetserfarenhet från Helaba, Nordea, GE Real Estate och Hypo Real Estate. Louise Richnau kommer även fortsatt ha fokus på kreditverksamheten i en friare roll, sitta i kreditverksamhetens investeringskommitté samt som tidigare vara Partner på Brunswick Real Estate.
Anders Tägt har sedan den 1 januari 2019 anslutit till investeringskommitén. Anders har tidigare varit verksam på bland annat NCC, SEB, Doughty Hanson & Co, Sagax och senast som nordenansvarig för PBB Deutsche Pantbriefbank.
– Jag är grymt imponerad av kreditteamet på Brunswick Real Estate och ser fram emot att expandera och utveckla kreditverksamheten tillsammans med dem. Private Debt behövs på den nordiska fastighetsmarknaden och det känns fantastiskt att från Brunswicks plattform få möjligheten ta den utvecklingen vidare, säger Pontus Sundin, chef för Brunswick Real Estate Capital.
– Vi har byggt kreditmarknadens bästa fastighetsteam och det är med stor tillförsikt jag lämnar över rodret till Pontus. Vi har under 2018 tillsammans med våra låntagare och investerare tagit klivet upp i volym och det kommer vi att fortsätta med. Det visar t ex de långa krediter till noterade, investmentgraderatade Atrium Ljungberg (SEK 1,5 miljarder) och Fabege (grön kredit om SEK 1,6 miljarder) vi nyligen genomfört, säger Louise Richnau, partner i Brunswick Real Estate.
– Jag är väldigt nöjd och glad över att vi kompletterat teamet med Pontus Sundin och Anders Tägt. De tillhör de mest erfarna och skickliga inom branschen och kommer att vara väldigt värdefulla för att ytterligare växa och utveckla vår finansieringsverksamhet, säger Peter Leimdörfer, partner i Brunswick Real Estate.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Brunswick Real Estate är en nordisk investerare och kapitalförvaltare inom fastigheter. Brunswick bygger oberoende hållbara investeringsplattformar med väl definierade investeringsstrategier, i nära samarbete med nordiska och internationella investerare samt våra lokala partners. Teamet består av cirka 70 personer i Stockholm, Helsingfors och Köpenhamn. För mer information, besök: www.brunswickrealestate.com

Läs mer om Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här har Sveriges 30 största börsbolag sina huvudkontor

Lista I Sverige har vi såväl internationella storbolag som stora svenska bolag som dominerar toppen av den svenska börsen. Här presenterar Fastighetssverige en lista över var de har sina kontor och vilka fastighetsägare de hyr av.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige