Image
Gustav Källén.
Gustav Källén. Bild: Svefa.

Gustav Källén blir ny vd för Archus

Bolag Styrelsen i Archus har utsett Gustav Källén till ny vd och koncernchef från och med den 1 oktober 2020. Han tar då över efter Johnnie Pettersson, en av företagets grundare, som övergår till rollen som senior affärsutvecklare efter nära 35 år som vd.
Publicerad den 26 Augusti 2020

– Gustavs branschkunskap och affärsorienterade ledarskap gör honom till en kompetent efterträdare. Hans uppdrag är att ta Archus till nästa nivå, med ambitionen fortsatt tillväxt och bibehållen lönsamhet i Stockholm och Mellansverige, säger Archus styrelseordförande Billy Bergåker.

Sedan starten 1986 har Archus fokus varit att driva samhällsutvecklingen. Från att ha varit ett lokalt arkitektkontor i Västerås med ett tiotal medarbetare är bolaget idag en flercellig koncern med över åttio medarbetare på fyra orter och flera affärsområden inom affärsutveckling, arkitektur, projektutveckling och projektledning.

Den 1 oktober tar Gustav Källén över rollen som ny vd och koncernchef i Archus. Han har lång erfarenhet från ledande befattningar inom fastighetsbranschen och har bland annat varit en del av rådgivningsföretaget Svefa i drygt elva år, varav de senaste sju åren som vice vd och sex åren som ansvarig för Svefas transaktionsrådgivning. Innan dess var han en del av Veidekke Bostads svenska ledningsgrupp.
– Archus är ett spännande företag som med sin bredd står för någonting unikt inom arkitektur, fastighetsutveckling och projektledning. Sammansättningen av kompetenser och engagerade medarbetare ger en plattform för fortsatt tillväxt tillsammans med våra uppdragsgivare. Jag känner mig hedrad och ser med förväntan fram emot att ta över som vd och få fortsätta utveckla företaget tillsammans med Johnnie och alla kollegor, säger Gustav Källén.

Johnnie Pettersson kommer nu som senior affärsutvecklare fokusera på operativt arbete i projekt, kundrelationer samt utveckling och breddning av Archus erbjudande.
– Det har varit en fantastisk resa under Johnnies Petterssons ledning och han är en viktig ambassadör för den starka kultur som utmärker Archus och bidrar till framgången, säger Billy Bergåker.
– Jag är mycket stolt över vad vi byggt upp så här långt. Vi har varit med och lagt grunden till nya stadsdelar med flera tusen bostäder, nya kontor med höga miljö- och energikrav, Sveriges första passivhusskola och andra uppdrag som hör livet till; resecenter, hotell, handel, restaurang, konserthus, badhus och friidrottsarenor. Allt har passerat revy. Även ovanliga uppdrag som inomhus bandyarenor i Ryssland samt återskapandet av ett Dominikanerkloster digitalt. Aldrig kunde jag tro att de mål vi satte upp vid starten för 35 år sedan skulle infrias med råge, säger Johnnie Pettersson.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Milstolpe för Kistas stora omvandling när Klövern tar sig an 900 bostäder

Bostäder Med Kista Square Garden och 900 bostäder mitt i centrala Kista så tar Klövern sig an en ofantligt stor omvandling när Ericssons gamla kontor, intill gallerian, ska gå från kontor till bostäder och levande blandstad. Rickard Langerfors, vd för Klövern berättar om det något ovanliga projektet när Fastighetssveriges reporter mötte upp honom på plats i ett soligt Kista.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige