Image

Greg Dingizian kliver in i proptechstartup

Bolag Victoria Park-grundaren Greg Dingizian kliver in som delägare i automations- och dataplattformen Homeq. Bolaget stängde nyligen sin andra finansieringsrunda där både Dingizian och befintliga investerare gick med.
Publicerad den 11 December 2018
Greg Dingizian och Hedi Kurda. Bild: HomeQ Technologies
Greg Dingizian och Hedi Kurda.

– Detta är en bransch som tagit lång tid på sig att dra nytta av digitaliseringens fördelar. Homeqs mjukvara gör precis det som välskötta fastighetsbolag är ute efter, sänker förvaltningskostander, frigör tid för ökad kundkontakt och samtidigt förenklar för hyresgästen. En vinnande kombination som jag tror starkt på, säger Greg Dingizian.

I samband med investeringen utannonserar Homeq att man under bolagets första 24 månader passerat 60 000 registrerade bostadssökande, 2 000 uthyrda förstahandslägenheter och växer med över 20 procent i månaden.
– Det är givetvis en stor ära att få förtroendet från en entreprenörsförebild som Greg. Nu ska vi fortsätta arbeta hårt och vara laserfokuserade på vår vision. Vi finns i dag i 30 städer och mjukvaran automatiserar cirka 50 procent av uthyrningsprocessen. Under 2019 ska vi nå ut till femgånger så många människor, leverera en automationsgrad på 80 procent och troligtvis resa ännu mer kapital, säger Hedi Kurda, grundare av Homeq.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Wanngård (S): "The sky is not the limit"

Stockholm Så ser finansborgarrådet Karin Wanngård (S) i Stockholm på hur bostadsbyggandet ska kunna ta fart igen. Samtidigt erkänner hon att stadens egna mål på ett stort antal bostäder i stadens egna bolag är svåra att nå. – Vi är i en lyckosam situation i Stockholm, med privata fastighetsbolag som är välkapitaliserade, säger hon.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige