Image

Greg Dingizian kliver in i proptechstartup

Bolag Victoria Park-grundaren Greg Dingizian kliver in som delägare i automations- och dataplattformen Homeq. Bolaget stängde nyligen sin andra finansieringsrunda där både Dingizian och befintliga investerare gick med.
Publicerad den 11 December 2018
Greg Dingizian och Hedi Kurda. Bild: HomeQ Technologies
Greg Dingizian och Hedi Kurda.

– Detta är en bransch som tagit lång tid på sig att dra nytta av digitaliseringens fördelar. Homeqs mjukvara gör precis det som välskötta fastighetsbolag är ute efter, sänker förvaltningskostander, frigör tid för ökad kundkontakt och samtidigt förenklar för hyresgästen. En vinnande kombination som jag tror starkt på, säger Greg Dingizian.

I samband med investeringen utannonserar Homeq att man under bolagets första 24 månader passerat 60 000 registrerade bostadssökande, 2 000 uthyrda förstahandslägenheter och växer med över 20 procent i månaden.
– Det är givetvis en stor ära att få förtroendet från en entreprenörsförebild som Greg. Nu ska vi fortsätta arbeta hårt och vara laserfokuserade på vår vision. Vi finns i dag i 30 städer och mjukvaran automatiserar cirka 50 procent av uthyrningsprocessen. Under 2019 ska vi nå ut till femgånger så många människor, leverera en automationsgrad på 80 procent och troligtvis resa ännu mer kapital, säger Hedi Kurda, grundare av Homeq.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY