Image
Anna Berfenstam blir vd för nya Granit Bostad.
Anna Berfenstam blir vd för nya Granit Bostad. Bild: Afa Fastigheter

Granit Bostad – investerargrupp bildar nytt bostadsbolag

Bolag Afa Sjukförsäkringsaktiebolag, PRI Pensionsgaranti, Försäkringsbranschens Pensionskassa, KK-stiftelsen, Bliwa och Tenzing går samman och bildar Granit Bostad, ett nytt bostadsbolag med syfte att investera långsiktigt i hållbara hyresfastigheter.
Publicerad den 26 Maj 2021

Anna Berfenstam från Afa Fastigheter är utsedd till vd och det inledande fastighetsbeståndet utgörs av moderna, hållbara hyresfastigheter som kommer från Grön Bostad, ett fastighetsbolag under uppdelning som ägs av Afa Sjukförsäkringsaktiebolag och Byggvesta.

– Granit Bostad har en stark och långsiktig investerargrupp med hög kompetens och en tydlig expansionsplan, säger Tomas Ingemarsson, chef Afa Fastigheter och styrelseordförande i Granit Bostad.

– Granit Bostad är en fin möjlighet att investera i hållbara bostäder i svenska tillväxtorter tillsammans med likasinnade investerare. För en pensionskassa är det viktigt med långsiktiga investeringar som genererar stabila kassaflöden, vilket vi tror att Granit Bostad kommer kunna göra, säger Anders Evander, CIO och fastighetschef på Försäkringsbranschens Pensionskassa.

Granit Bostad skall långsiktigt äga, förvalta och utveckla hyresfastigheter i tillväxtorter i Sverige som också bidrar till ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet.
– Granit Bostad ska expandera genom förvärv av fler hyresfastigheter, främst äldre befintliga bostäder men nyproduktion kan också vara aktuellt. Vi ser framför oss en fördubblad fastighetsportfölj på tre års sikt, säger Anders Eliasson, partner på Tenzing.

I dag äger Granit Bostad 5 nyproducerade fastigheter med 500 lägenheter och senare i höst kommer beståndet omfatta 16 fastigheter med 1 500 lägenheter belägna i Stockholm, Malmö och Uppsala till ett värde överstigande fyra miljarder kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Tredje kvartalets största affärer

Lista Det har varit ont om aktivitet på transaktionsmarknaden under årets tredje kvartal, men det har ändå skett ett antal miljardaffärer. Här sammanställer Fastighetssverige de tio största transaktionerna på marknaden under Q3.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige