Image
Villand 13 är en av fastigheterna som ingår i Granit Bostads förvärv av familjen Bernhede.
Villand 13 är en av fastigheterna som ingår i Granit Bostads förvärv av familjen Bernhede.

Granit Bostad köper ytterligare två bostadsfastigheter i Malmö

Transaktioner Granit Bostad utökar sitt bestånd i Malmö genom att förvärva fastigheterna Malmö Beritsholm 3 och Malmö Villand 13. Säljare är familjen Bernhede.
Publicerad den 3 Oktober 2023

De två fastigheterna håller båda en hög standard och de har förädlats och förvaltats väl av säljaren. Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till 5 340 kvadratmeter fördelat på 82 lägenheter och en lokal. Fastigheterna ligger i Slottsstaden som är ett av Malmös bästa lägen.

Försäljningen är ett led i ägarfamiljens generationsskifte. Efter noggranna överväganden har man kommit fram till att det bästa för hyresgästerna och för förvaltningen av fastigheterna är att överlämna ägandet till en finansiellt stabil ägare som Granit Bostad, som kan skapa fortsatt trygghet för hyresgästerna.
– Det känns naturligt och rätt att sälja dessa fastigheter till Granit Bostad, som förvärvat familjens tidigare ägda fastigheter, säger Camilla Bernhede.
– Förvärvet kompletterar väl de fastigheter som Granit Bostad förvärvade från familjen Bernhede för knappt ett år sedan i samma område och passar väl in i vår långsiktiga strategi. Vi har nu byggt upp ett attraktivt och förvaltningseffektivt bestånd i Malmö med en uthyrningsbar yta på drygt 58 000 kvadratmeter fördelat på 768 lägenheter och 25 lokaler, säger Eva Eriksson, vd Granit Bostad.

Granit Bostad bildades år 2021 av en stark investerargrupp bestående av Afa Försäkring, PRI Pensions- garanti, Försäkringsbranschens Pensionskassa, KK-stiftelsen, Bliwa och Tenzing Invest. Bolaget skall långsiktigt äga, förvalta och utveckla hyresfastigheter i tillväxtorter i Sverige som också bidrar till ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige