Image
Bild: Skandia Fastigheter

Göteborgsgymnasium nästa steg i Skandia Fastigheters satsning på samhällsfastigheter

Bolag Skandia Fastigheters nyförvärvade samhällsfastighet i Göteborg kommer efter en totalrenovering att husera Donnergymnasiet i Göteborg. Säljare är Aspelin Ramm Fastigheter och AF Projektutveckling.
Publicerad den 19 April 2021

Fastigheten omfattar cirka 3 900 kvadratmeter och är en del av Göteborg Sannegården 734:132 i stadsdelen Eriksberg. Under 2021 totalrenoveras byggnaden åt Donnergymnasiet, som ingår i Academedia-koncernen. De har funnits i grannfastigheten i 20 år och snart går flytten till de nya lokalerna, som optimerats för modern skolverksamhet.

– Vi har de senaste åren utökat innehavet av samhällsfastigheter och ser fram emot att fortsätta denna satsning. Med vår bredd av fastighetstyper har vi de bästa förutsättningarna att bidra till Donnergymnasiets verksamhet. Vi äger och förvaltar allt ifrån förskolor till universitet, äldreboenden och fastigheter för vård. Dessutom tillför vi värde genom samverkan med vår förvaltning inom bostäder, kontor och handelsplatser, säger Markus Pfister, chef för Samhällsfastigheter och Kontor på Skandia Fastigheter.

Tillträde beräknas ske 1 december i år och hyresavtalet löper på 15 år.

– Efter vår ombyggnad från kontor till skola känns det bra att nu lämna över till en långsiktig ägare och förvaltare som Skandia Fastigheter, och vi ser fram emot en fortsatt positiv utveckling av resterande delar av fastigheten, kommenterar Jonas Skingley, vd för AF Projektutveckling och Lennart Karlsson, vd för Aspelin Ramm Fastigheter, som utvecklat fastigheten tillsammans.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige