Image
Ikano Bostads Robert Jaaniste, Whites Monica von Schmalensee och Rikshems Ilija Batljan.
Ikano Bostads Robert Jaaniste, Whites Monica von Schmalensee och Rikshems Ilija Batljan. Bild: Nina Broberg

Gör bostäder av Telia Soneras kontor

Transaktioner Rikshem och Ikano Bostad köper Telia Soneras huvudkontor i Farsta av Nordisk Renting. Ambitionen på sikt är att skapa 3 000 bostäder i området.
Publicerad den 15 Juni 2015
Affären omfattar cirka 18 hektar vilket motsvarar 25 fotbollsplaner. På bilden: Ilija Batljan och Robert Jaaniste. Bild: Ikano Bostad
Affären omfattar cirka 18 hektar vilket motsvarar 25 fotbollsplaner. På bilden: Ilija Batljan och Robert Jaaniste.

Fastigheten omfattar byggnader om cirka 100 000 kvadratmeter kontorslokaler belägna vid Nynäsvägen.

– Vi ser en oerhörd potential i detta område och ser fram emot att utveckla det tillsammans med Ikano Bostad. Vi vill bygga ”den moderna ABC-staden” genom att skapa attraktiva bostäder i en fin miljö med handel, samhällsservice och bra kommunikationer, säger Ilija Batljan, vice vd och chef för affärsutveckling på Rikshem.

– Farsta har stora utvecklingsmöjligheter och vi är glada att vi kan fortsätta utveckla kvadratsmarta hem i Söderort där vi redan äger 3 000 lägenheter och sedan flera år är en närvarande och socialt engagerad fastighetsägare. Det här kommer att bli ett av Stockholms större nybyggnadsprojekt. Här kan vi vara med och utveckla den moderna staden och vi ser fram mot att göra det tillsammans med Rikshem, säger Robert Jaaniste, Ikano Bostads vd.

Tillträde sker den 1 juli och byggstart planeras ske under 2017-2018. TeliaSonera sitter kvar i lokalerna till 2016-12-31.

- Vi är mycket glada att vi sålt till Rikshem och Ikano Bostad, två stabila och långsiktiga ägare. Det här är ett område som har ett stort symbolvärde för många i södra Stockholm och vi har lagt ned ett omsorgsfullt arbete på att hitta rätt köpare, säger Lennart Ingefeldt, kundansvarig på Nordisk Renting.

Televerkets förvaltningsbyggnader, som fastigheterna benämndes från början, byggdes mellan 1962-1972. Byggnaderna har belönats med Kasper Salin-priset och har ett högt kulturhistoriskt värde.

- När vi utvecklar området kommer vi självklart att ta hänsyn till de arkitektoniska och kulturella värdena och i samklang med detta skapa ett modernt bostadsområde. Som den nationella allmännyttan tänker vi ta det ansvar för söderort som vi tycker varit glömt under många år. Helst vill vi börja bygga hyresrätter direkt, området är redan exploaterat, avslutar Ilija Batljan.

Minst 1 000 av de 3 000 bostäderna ska bli hyresrätter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige