Image
Gladsheim köper i Karlskoga.
Gladsheim köper i Karlskoga.

Gladsheim köper bestånd i Karlskoga

Transaktioner Gladsheim Fastigheter har köpt ett bostadsbestånd i Karlskoga omfattande 83 lägenheter. Beståndet utgörs av tre fastigheter, med en total uthyrbar yta om 9 818 kvadratmeter, var av 78 procent av fastighetsvärdet utgörs av bostäder och 22 procent av lokaler. köpet sker i bolagsform med ett underliggande fastighetsvärde om 65 miljoner kronor. Säljare är Hallbergs Hyreshus och tillträde genomfördes den 16 maj. Efter köpet uppgår Gladsheims bestånd, inklusive meddelade förvärv, till över 2 100 lägenheter och ett samlat fastighetsvärde om cirka 2 875 miljoner kronor.
Publicerad den 17 Maj 2022
Gladsheim köper i Karlskoga. Gladsheim köper i Karlskoga. David Dahlgren. David Dahlgren.

– Det aktuella förvärvet blir Gladsheims tredje förvärv i Karlskoga och utökar vår närvaro i Mälardalsregionen mellan Stockholm och Karlstad. Fastigheterna har just de egenskaper Gladsheim söker, med starka mikrolägen, attraktiva hus för orten och goda möjligheter för oss att utveckla fastigheterna. Genom vår renoveringsmetodik och fokus på en trevlig boendemiljö kommer Gladsheim också kunna erbjuda attraktiva lägenheter med nyproduktionsstandard till en rimlig månadskostnad, säger David Dahlgren, vd på Gladsheim Fastigheter.

Karlskoga är en attraktiv tätort i Örebro län. Beläget endast en halvtimmes bilresa från Örebro och 45 minuter från Karlstad finns närhet till universitet och regionstäder, samtidigt når man Stockholm på två timmar med tåg. Karlskoga har sin bas i försvarsindustrin och är en av Sveriges ingenjörstätaste städer. Näringslivet i Karlskoga utmärks av högteknologisk kompetens, särskilt inom försvarsindustrin. Dominerande arbetsgivare är Saab Dynamics, BAE, ett flertal underleverantörer inom stål- och metallbearbetning och läkemedelstillverkaren Recipharm.

– Modern teknologi i kombination med goda kommunikationer ger möjligheter för orter som Karlskoga att utvecklas starkt de kommande åren, och där vill vi vara med och skapa bra boendemöjligheter, avslutar David Dahlgren.

Gladsheims rådgivare i affären var Setterwalls Advokatbyrå, Amblin samt Sweco.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige