Image

Gimmel köper i Söderhamn

Transaktioner På ett år har Gimmel Fastigheter byggt upp ett bestånd på 1 400 lägenheter, den senaste affären gäller 201 lägenheter i Söderhamn. - Det har gått över förväntan, säger Gimmels Lennart Schuss till Fastighetssverige.
Publicerad den 3 Mars 2015
Lennart Schuss. Bild: Eddie Ekberg
Lennart Schuss.

Den senaste affären rör 201 lägenheter (17 000 kvadratmeter) i Söderhamn, som Gimmel köper av det kommunala bolaget Faxeholmen.

Affären ska klubbas i kommunfullmäktige innan den går i lås.

Köpeskillingen är cirka 100 miljoner kronor och direktavkastningen cirka sju procent.
Gimmel äger, med fastigheterna i den senaste affären, 1 400 lägenheter i Sundsvall, Bollnäs och Söderhamn.

- Vi har på ett år köpt 100 000 kvadratmeter. Det får vi vara mer än nöjda med, säger Lennart Schuss.

Siktet är inställt på fortsatt tillväxt.
- Vi vill växa mer i den här regionen. Vi slår nu ihop förvaltningarna i Bollnäs och Söderhamn. Samtidigt är det bara en slump att vi har råkat förvärva i de här områdena. Vi har ju möjlighet att köpa i hela Sverige.

- Förhoppningen är att bygga upp ett rejält bestånd, kanske tre- eller fyrdubbla dagens bestånd.

Affärsidén liknar i mångt och mycket D Carnegies, och Kvalitena, som är storägare i D Carnegie äger 20 procent av Gimmel.

- Vi renoverar vakanta lägenheter och använder Kvalitenabolaget Bosystem vilket gör att vi kan köpa billigt material. Det är samma arbetssätt som D Carnegie, men vi verkar på olika marknader.

Gimmel Fastigheter ägs av Lennart Schuss, Peder Johnson, Backahill (Erik Paulsson), Compactor (Sven-Olof Johansson) och Kvalitena (Lars Andersson och Claes Wollter).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige