Image
Genesta säljer Juvanmalmi Logistics Centre i Espoo.
Genesta säljer Juvanmalmi Logistics Centre i Espoo. Bild: Genesta

Genesta storsäljer logistik i Finland

Transaktioner Genesta säljer lager- och logistikfastigheten Juvanmalmi Logistics Centre i Espoo, utanför Helsingfors på uppdrag av Genesta Nordic Real Estate Fund II. Fastigheten på totalt 60 900 kvadratmeter förvärvades i februari 2018.
Publicerad den 6 April 2020

Fastigheten har uppgraderats med bland annat solpaneler och Led-belysning. Den fullt uthyrda fastigheten blev i år certifierad med Breeam In-Use Good.

– Vi är nöjda med hur vi har utvecklat fastigheten under vårt ägande. Försäljningen visar att fondens investeringsstrategi och vår proaktiva förvaltning kommer att ge våra investerare en stark avkastning, säger Genestas vd David Neil.

Den sålda fastigheten ligger i det viktiga logistikbältet, längs Ring III i Helsingfors huvudstadsregion och består av totalt fem lagerbyggnader.

– Nu fortsätter vi att se på attraktiva möjligheter i Helsingfors och i Norden, säger David Neil.

Nordanö och Aleksandra Attorneys var Genestas rådgivare under transaktionen. CBRE och Roschier var köparens rådgivare under transaktionen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Partnertext

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Allt om Skanskas jättesatsning på förvaltningsfastigheter

Bolag Skanska breddar verksamheten och adderar ett förvaltningsben som ska nå upp i 12–18 miljarder kronor. Claes Larsson, Executive Vice President och ansvarig för Skanskas kommersiella fastighetsutveckling, berättar för Fastighetssverige om satsningen, målsättningen, vilken typ av fastigheter som kommer hamna i det nya bolaget, synergieffekterna och hur det kommer utveckla Skanska som bolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY