Image
David Neil
David Neil Bild: Genesta

Genesta gör första stängning i ny fond

Bolag Genesta slutför den första stängningen av sin femte fond, GNRE Core Plus Open-ended, med en summa på 152 miljoner euro från investerare.
Publicerad den 16 September 2021

Den nya fonden investerar i flera fastighetssektorer i Norden med ett tydligt fokus på huvudstadsregionerna. Fonden ska investera i fastigheter med stabilt kassaflöde i attraktiva lägen som har förbättringspotential genom aktiv förvaltning.

Fonden har ambitiösa ESG-mål som inkluderar 5-stjärnor av GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark) och kraftig reduktion av CO2-utsläpp.

– En öppen fond inom core plus-strategin är perfekt för oss. Vi tar med vår breda erfarenhet från value add-fastigheter och kommer leverera en hög risk-justerad avkastning till våra investerare. Samtidig säkrar vi en nivå av likviditet för våra investerare som inte är möjlig med stängda fonder. Det ligger i fondens natur att vi kan göra mycket långsiktiga investeringar, och detta ger ökad möjlighet att fånga stora trender, säger Genestas vd David Neil.

SPK Pension Tjänstepensionsförening och Credit Suisse Asset Management är huvudinvesterare i fonden. Båda har varit aktivt engagerade i att strukturera fondens investeringsstrategi, samt att forma fonden till att bli optimal för institutionella investerare.

Fonden kommer fortlöpande inhämta kapital från institutionella investerare i takt med att nya attraktiva investeringsmöjligheter säkras.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Ägarskap med ansvar – arkitektnykomlingen står ut i branschen

Bygg/Arkitektur I arkitektbranschen dominerar manligt ägarskap och Morota Staaf Arkitekters ägarform har därför blivit en fyrbåk som de båda ägarna först inte förutsåg. I det kvinnliga ägarskapet ligger nämligen ett ansvar att visa att det finns möjlighet för kvinnor att inte bara vara en del av, utan också att leda, företag. Fastighetssverige har pratat med duon om deras nystartade kontor och vad som driver dem framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige