Image

Gemensam vision för Värtahamnen undertecknad

Bygg/Arkitektur Värtahamnen står inför en förvandling de kommande åren och den nya stadsdelen kommer att delvis stå klar år 2021/2022. Fyra fastighetsägare har nu gått samman med Stockholms Stad och Stockholms Hamnar för att arbeta fram en gemensam vision.
Publicerad den 20 Juni 2017
Fyra fastighetsägare samarbetar med Stockholms Hamnar och Stockholms stad. Bild: Stockholms stad
Fyra fastighetsägare samarbetar med Stockholms Hamnar och Stockholms stad.

Värtahamnen kommer vara hem åt cirka 4 500 människor och 10 000 personer kommer att arbeta här. 
 
Genom visionen som nu har undertecknats är målet att stadsdelen ska bli Sveriges första aktivitetsbaserade stadsdel. Visionen präglas av långsiktighet med människan i fokus och lyfter social hållbarhet.
 
Samarbetet är unikt i sitt slag då fastighetsägarna redan från början varit med och tagit fram visionen och för att det är ett ”public-private-partnership”. 

– Det blir lättare att göra rätt om alla har en gemensam syn på hur vi vill att området utvecklas, säger Kristina Alvendal, som samordnar arbetet. 
 
– Från stadens sida är det av största betydelse att fastighetsägarna deltar aktivt i utvecklingen av Stockholm, säger Håkan Falk, exploateringsdirektör på Stockholms stad.

Visionen har skrivits under av Håkan Falk, exploateringsdirektör för Stockholms stad, Johan Castwall, vd för Stockholms Hamnar, Tomas Hermansson, vd för Bonnier Fastigheter, Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden, Mikael Eskils, vd för Wallfast, samt Rikard Henriksson, Head of Asset Management på Niam. 

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Bonnier Fastigheter utvecklar, äger och förvaltar kommersiella fastigheter i Stockholmsregionen. Bonnier Fastigheter, som är helägt av familjen Bonnier, bildades 1985. I centrala lägen förvaltas välkända fastigheter som är en del av Stockholms stadsbild. I expansiva lägen utvecklas fastigheter, kvarter och områden att bidra till utvecklingen av en modern levande stad. Fastighetsbeståndet omfattar en total yta av ca 300 000 m².

Läs mer om Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de hetaste rekryteringarna under Q3

Karriär En rad tunga poster i fastighetsbranschen har tillsatts under årets tredje kvartal. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste Q3-rekryteringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige